גל דלתא אחת לכמה זמן בבדיקת eeg

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/03/2019 | 12:30 | מאת: גיתיצ

שלום, לאחד מבני, בן ה-4 הייתה בגיל 2.5 דלקת קרום המוח עם חשש לadem. בזמנו כשהוא עבר mri מוחי חווזר בגיל3 נאמר לנו שהמוקדים לנזק נספגו וגם eeg בחסך שינה יצא תקין. לאור המעקב הנוירולוגי שהוא נמצא בו אחת לתקופה...הרופאה ביקשה שוב eeg בחסך שינה. התוצאות הגיעו לרופאת הילדים שאמרה שרשום שם שיש גל דלתא אחת לכמה זמן. זה אומר משהו? מציינת שהילד הזה בעל יכולות מדהימות מבחינה קוגנטיבית, חכם מאוד, מדבר נהדר. בקיצור אנחנו כהורים לא רואים שום בעיה. תודה

גיתית שלום, אין לי מספיק מידע כדי לומר מה המשמעות של "גל דלתא אחת לכמה זמן". אך לא ברור לי מדוע שלחו את בנך לאא"ג נוסף אם אא"ג קודם היה תקין ואם אין חשד קליני לפרכוסים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים