מרפס כמעט סגור גיל שבעה חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/03/2019 | 08:57 | מאת: רינה לאה

שלום רב, בני בן 7 חודשים וחצי, אתמול בטיםת חלב האחות הפנתה את תדומת ליבי לכך שהמרפס כמעט סגור לחלוטין ושיש לפנות לרופא כדי לבדוק המשך מעקב . ציינה גם שזה לא טוב כי ככה אין למוח מקום לגדול וקצת נלחצתי. כמובן שקבעתי תור לרופא. האם זה נכון באמת ? מה זה אומר תודה רבה

רינה שלום, גם אם מרפס של תינוק נמוש סגור, הרי שבדרך כלל למעשה הוא עדיין פתוח, וכן התפרים בין עצמות הגולגולת. כך שכמעט תמיד יש למוח מקום לגדול. אם היקף הראש של בנך ממשיך לגדול באחוזון קבוע ולא נעצר - כנראה שהכל בסדר. לדוגמה, אם היקף הראש של בנך באחוזון 30 והראש ממשיך לגדול באחוזון זה במדידות עוקבות כל מס' חודשים, אז אין משמעות לכך שלא ממששים את המרפס פתוח. אני מקווה שהאחות שאמרה לך שאין למוח מקום לגדול הקפידה למדוד את ראשו של בנך ולשים על עקומת היקף הראש. פני לרופא הילדים עם מדידות היקף הראש מאז הלידה, ובינתים - לא לדאוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים