תנועות ידיים בזמן התרגשות בת 3 ו 9 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/02/2019 | 22:31 | מאת: איזי

הבת שלי בת 3 שנים ו 9 חודשים, התפתחות תקינה מלבד שיבושי הגייה ספיציפיים,הגננת מדווחת גם על טווח קשב קצר. מאז שהיא תינוקת, בזמן התרגשות עושה תנועות עם הידיים וגם עם הפה, מה שנמשך מספר שניות. זה קורה רק בזמן התרגשות. אם מסיחים את דעתה היא מפסיקה. לדעתי קורה יותר כשהיא עייפה אך אני לא בטוחה. קורה יחסית הרבה כי היא מאוד מרוגשת מדברים. האם יש צורך לטפל בזה? מה המשמעות של כך? האם חולף מעצמו? אם כן, מתי? תודה

קודם כל אומרים "שלום". נשמע שמדובר בתנועות סטראוטיפיות, שלא מצריכות טיפול, לעיתים חולפות ולעיתים נשארות. אם אכן מדובר בתנועות סטראוטיפיות, יש לשלול בעיות נילוות. אך מאחר ולא ניתן לדון בלי לראות את הילדה, כדאי לצלם בסרטונים שת התנועות ולהראות לרופא הילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים