יצירת קשר עין אצל תינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

10/02/2019 | 16:04 | מאת: קרן

שלום דר ותודה רבה מראש על המענה. תינוק בן 3 חודשים ויש סוגיה לגבי הקשר עין כשאני או אנשים אחרים מסתכלים עליו מקרוב (פחות מ 25 ס"מ) הוא בורח עם המבט באופן מכוון ומסיט אותו. גם שמנסים לתפוס את מבטו הוא בורח ממש במכוון לצדדים אחרים ומתחמק. לעומת זאת שמסתכלים עליו יותר מרחוק (מעל 30 ס"מ) הוא יוצר קשר עין עקבי ורציף. אציין שבדיקת ראיה תקינה וכמו כן על חפצים הוא עוקב יפה מאוד גם מקרוב וגם מרחוק. כלומר זאת לא בעיית ראייה. האם התופעה הזאת מוכרת? למה הוא עושה את זה ? אשמח לכל מידע שיש בנושא.. זה מטריד אותנו מאוד. הרופא אדיש.. תודה רבה ושבוע טוב .

קרן שלום, מדוע אתם מסתכלים עליו ממרחק של 25 ס"מ? נסי להסתכל על אבא, סבתא או ילד אחר ממרחק כזה - קשה מאד להתמקד כל כך מקורב, וכנראה שזה לא נוח ולא נעים לבנך ולכן הוא מסיט את מבטו. בנוסף, מקרוב כל כך אתם נושפים עליו את כל החיידקים והוירוסים שנמצאים ברוק ובנשימה. בקיצור, רצוי לתפוס מרחק... בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים