ניתוק של שניות אצל ילדה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/01/2019 | 20:31 | מאת: א.

שלום, ילדה בת 8וחצי שנים. ללא מחלות רקע.בריאה . בשבועיים האחרונים שמתי לב שהיא קמה מהשינה יש לה מעין ניתוק של 3 ארבע שניות או שהיא מכינה שיעורים פתאום היא מתנתקת כאילו מהכל וחוזרת לעצמה. לניתוק אין שום תופעות נלוות . היא כאילו נתקעת מתמקדת על דבר אחר וחוזרת במהירות לעצמה. מה דעתך?

שלום, חשוב להבחין בין מצב שהילדה מוסחת לרגע ויוצאת מריכוז אך מגיבה כשמדברים אליה או נוגעים בה, לבין מצב של מעין שינוי במצב הכרה ושהיא לא מגיבה לקול ומגע. אם הילדה רק מוסחת ומיד מגיבה, אז אין מה לדאוג. אך אם מדובר באפשרות השניה, אז פנו לרופא שלכם כי אולי צריך להפנותה ל-EEG. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים