תופעה מוזרה של ילדה בת 3 אחרי שבוע עם חום

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/01/2019 | 08:36 | מאת: בתיה

בוקר טוב, ביתי בת ה3 חלתה בשבוע שעבר במחלה ויראלית. היה לה חום לסירוגין שעלה במשך 6 ימים עם שיעול רציני. לאחר צילום ובדיקות דם נאמר שזה וויראלי. אבל אותי מדאיג דבר אחר ! מאז ביום ה6 לאחר כל דיבור נשמע מן רעש של טיק בלסת והשפה התחתונה רועדת לכמה שניות. מלווה בכל של "טה,טה,טה" זה חוזר על עצמו כל פעם שהיא מדברת ואם אני מתמקדת ממש אני שמה לב שלעיתים הלשון שלה גם זזה קדימה ואחורה. היום גיליתי שהשקד השמאלית שלה נפוחה מאוד ושיש לה עדיין גודש לא מוסבר (מרגישים בדיבור שלה)בקיצור זה מלחיץ אותי מאוד. הרופא ילדים אמר שאין סיבה לדאגה ולחכות 3 שבועות. השאלה אם כדאי לפנות לעוד חוות דעת? תודה !

בתיה שלום, מהתיאור של האירועים אני לא מבינה מה טיבם, והאם הקול ותנועת הסנטר רצוניים או בלתי-רצוניים. אני מציעה שתצלמי את האירועים ותראי את הסרטונים לרופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים