פרכוס בזמן שינה לפני התעוררות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/12/2018 | 19:08 | מאת: יניב

שלום, בני בן 14.5 בריא,ביום שישי האחרון שמענו קולות מוזרים מהחדר רצנו אליו,מצאנו את הילד שוכב עם רוק מהפה מעט קצף ולא מתעורר. ההתקף נמשך 6 דק,לאחר מכן שהתעורר לא הבין מה קרה סיפר שכאבו לו האוזניים חזק ומאז לא זוכר. כמובן שהזמנו מדא ואושפזנו . באשפוז היצענו בדיקת עינים שיצאה תקינה Eeg בעירות-תקין בדיקות דם גם כן תקינות. הפרכוס לא חזר בשנית. בשבוע הקרוב נבצע בדיקת eeg מתוך שינה ו mri מוח. מה זה יכול להיות? האם ניתן לשלוח אותו לבית ספר? איך אנחנו אמורים לנהוג? אם חס וחלילה זה קורה שוב ואנחנו לא שומעים..זה מסכן חיים?

יניב שלום, מה שתיארת לא נובע בהכרח מפרכוס, ולא ברור מה קרה בלילה ומה האבחנה של בנך. אני ממליצה להיבדק אצל קרדיולוג-ילדים (אק"ג ואקו לב), EEG אחרי חשך שינה (שלא ישנים כל הלילה, ובבוקר עושים אא"ג כולל גירוי אור ונישום יתר), ו-MRI מוח. יש עוד הרבה דברים לשאול אתכם, שעליהם לא כתבת. המשך הבירור צריך להיעשות בהתאם לתישאול מעמיק יותר. עד שהמצב יובן טוב יותר, בנך זקוק להשגחה:. לא לרכב על אופניים, לא להיכנס לבד לאמבטיה או בריכה, לא להישאר לבד בבית וכו'. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים