ילד בן חמש מתלונן על "סחרחורת"

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

03/12/2018 | 09:31 | מאת: ליה

שלום. בני בן חמש וחצי, יום אחד במהלך נסיעה במכונית התלונן על סחרחורת, ש"הרצפה זז" (רצפת המכונית). לא הקדשתי לכך תשומת לב מיוחדת כי זה היה בזמן נסיעה. כעבור כמה ימים, ערב אחד בזמן שצפה בטלוויזיה, התלונן שוב על סחרחורת - לדבריו רואה את הרצפה זזה, או "מתגלשת", מעין גלים. מאז עברו כמה ימים ולדבריו התחושה לא עברה ומלווה אותו מאז כל הזמן - מרגע שקם בבוקר ועד שהלך לישון. בדיקה אצל רופא ילדים לא העלתה דבר חריג, וכן בדיקת עיניים כולל הרחבת אישונים שבה נמצא הכל תקין, וכך גם אצל רופא אף אוזן גרון, שאמר שהכל נראה תקין ושאינו רואה בעיה בשיווי המשקל. מלבד זאת הילד מתנהג כרגיל, משחק, אוכל כרגיל, ללא חום/בחילות וכו'. ממה זה יכול לנבוע? תודה אם מודאגת

יתכנו גורמים רבים לסחרחורת, אך חסר לי מידע רב, ואינני יכולה לענות על שאלתך במסגרת הפורום. בברכה

09/12/2018 | 00:16 | מאת: ליה

תודה, אנסה למקד את השאלה ואולי תוכלי לענות - ככל הנראה רואה כל הזמן קו זיגזג לבן, בשתי העיניים, כשהכיוון הוא למטה (למשל אם מסתכל קדימה, רואה את הקו הזה ברצפה). אם הבעיה אינה בעינים (בדיקה שללה זאת), ממה עוד זה יכול לנבוע? ומה הדחיפות? קשה לקבוע תור קרוב לנוירולוג ילדים

08/03/2023 | 00:22 | מאת: גיא

היי מה בסוף נסגר עם הבן שלך לגבי הסחרחורת יש לי מקרה דומה לבת שלי בגיל הזה

08/11/2023 | 06:57 | מאת: מורן

הי גיא/ ליה, יכולים לשתף מה הבירור שעשיתם ומה הוא העלה.? יש לי מקרה דומה עם הבן שלי של סחרחורת בסביבות אותו הגיל

24/11/2023 | 23:34 | מאת: מאור

היי מקרה דומה מאוד אצלי מה בסוף היה אצלכם

24/11/2023 | 23:36 | מאת: מאור

היי מה בסוף מצאתם אצלכם אצלנו מקרה דומה

24/11/2023 | 23:39 | מאת: מאור

היי ליה מה בסוף העלה הבירור לגבי הילד תודה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים