דלקת קרום המח - התנצלות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/11/2018 | 18:21 | מאת: מיכאל

שלום רב, אני מבין שנפגעת מכך שלא כתבתי שלום ותודה. אבל כמובן לא הייתה שום כוונה לפגוע... אגב הצצתי בהודעות הקודמות ויש עוד אנשים שלא כתבו שלום ותודה, אך משום מה במקרה שלהם זה לא צרם לך... בכל אופן קבלי התנצלותי... ותודה על תשובתך!

מיכאל שלום, אכן אני מתפלאת בכל פעם מחדש מההרגלי הנימוס ומהיעדר מילות תודה /בבקשה/סליחה. הן בפורום והן בהתנהלות היומיומית... ולשאלתך: יש מספר גורמים המשפיעים על מצב הילדה: 1) סוג הוירוס: יש וירוסים קלים שלא משאירים נזק, ויש וירוסים (כגון הרפס) שעלולים לגרום לנזק מוחי בדרגות חומרה שונות. 2) איפה יבוצע השיקום: אם נדרש שיקום קל במסגרת אמבולטורית, כגון פיסיותרפיה פעם בשבוע בקופת חולים, אז כנראה מדובר בפגיעה קלה. לעומת זאת, אם נדרש שיקום רב מקצועי במסגרת בית חולים שיקומי, אז כנראה יש פגיעה משמעותית. זה עדיין לא אומר שיישאר נזק תמידי, ובהחלט יתכן שתהיה החלמה מלאה. 3) מה הסימפטומים בזמן הדלקת החריפה, ועד כמה השתפרו: האם היו פרכוסים? נזק מוטורי? פגיעה בדיבור, בבליעה, בנשימה? מה הממצאים בMRI מוח (אם בוצע)? כל אלה הם פרמטרים חשובים בקביעת חומרת הדלקת ובסיכוי לנזק תמידי. בכל מקרה, תמיד יש סיכוי להחלמה יותר ממה שצפוי בהתחלת הדרך. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים