קונוס מדולריס נמוך בעובר באלטראסאונד אך נורמה בא אר איי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/09/2018 | 23:25 | מאת: שי

לפני חודש נשלחנו לבירור עקב קונוס מדולריס נמוך S1 שנראה באולטראסאונד, גם במכוונת לעובר, כל שאר המדדים כולל כפות רגליים ועמוד שדרה ומוח תקינים.. נשלחנו לביצוע תהודה מגנטית לעובר, בתשובה של התהודה מגנטית שגובה הקונוס מסתיים מעל הקוטב התחתון של הכליות, בטווח הנורמה, סיומת החוט בגובה תקין ללא עדות לעיגון. כיצד הבדלים אלה יכולים להיות?

שלום? שלום. אכן שאלה טובה. כדאי להפנותה לגינקולוג שביצע את הסקירה. תודה? בבקשה.

04/10/2018 | 12:51 | מאת: שי

תודה לך על מהירות התגובה.. הגניקולוג אמר שתשובת האם אר איי היא הקובעת.. דבר שלא הזכרתי קודם: בסקירה הקונוס היה S1-S2 ובשניה אחרי שבוע וחצי היה בגובה S1.. האם אר איי אחרי חודש.. יתכן שהקונוס עלה? אם פשוט האם אר איי רואה טוב יותר.. האם אני יכול לשמוח סוף סוף? בבקשה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים