כנראה קוראים לזה טיקים אבל לא בטוח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/09/2018 | 23:54 | מאת: דניאל

שלום! בת שנתיים ואחת עשר חודשים , פתאום כשהיא שקועה למשל בטאבלת ורואה סרטונים, לא משנה איזה מוציאה סוג של קולות כל 5-10 שניות , כמו הההי , בערך, ברגע שאני פונה אליה היא מפסיקה, כשהיא עושה משהו אז אין לה את זה רק כשהיא שקועה במשהו, הא וגם כשהיא הולכת לישון אז במיטה לפני שהיא נרדמת עושה את זה. מה זה יכול להיות? והאם יש סיבה לדאגה? ולמה זה קורה? קבעתי תור בכל זאת לרופאת ילדים אבל רק אחרי כיפור, ואני אבא מאוד מאוד לחוץ

דניאל שלום, לא נראה לי שמדובר בטיקים, ואני מסכימה שאכן נשמע שמדובר בתופעה התנהגותית ולא מזיקה, ושלפי התיאור שלך כנראה אין סיבה לדאגה. טוב עשית שקבעת תור לרופאת הילדים. "אבל רק אחרי כיפור" זה מספיק מהר, וגם עוד חודש זה בסדר. בבקשה ושנה טובה

19/09/2018 | 12:36 | מאת: דניאל

תודה רבה לך, אני כבר דיברתי עם רופאת ילדים בטלפון, היא אמרה שזה לא נראה לה משהו רפואי, ושאם אני מאוד לחוץ היא יכולה לתת לי הפניה לנוירולוג ילדים במידה וזה ימשך עוד חודש,,, תחושה אישית שלי זה סוג של הרגל, כי היא עשתה את זה פעם אחד ועוד פעם ללא סיבה וזה " זרם לה", מה דעתך במידה וזה ימשך תקופה של חודש לפחות למי כדי לפנות ואיזה בדיקות? תודה רבה

אינני יכולה לדעת בבירור במה מדובר בלי לראות את התנועות. תצלמם סירטונים של התנועות, תראה לרופאת הילדים, ותסמוך על שיקול דעתה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים