קונוס מדולריס במיקום נמוך

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/09/2018 | 19:54 | מאת: עדי

שלום, בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 24+4 הודגם אצל העובר קונוס מדולריס במיקום נמוך בגובה שלפוחית השתן ומיקום הכליות גבוה יותר. נכתב שמיקום הקונוס מדולריס הוא סביבות L3. בבדיקה חוזרת בשבוע 26+4 נאמרו דברים דומים. הופניתי לבדיקה חוזרת בסביבות שבוע 30 ולשקול בדיקת MRI. נכתב שהגומה האחורית במראה תקין וגם המח במראה תקין. מה משמעות הדברים מבחינת העובר? על מה יכולה להשליך תופעה זו? תודה מראש!

עדי שלום, הפרעה מיבנית בחוט השדרה עלולה להתלוות להפרעה מיבנית במוח. אם עשיתם לעובר MRI מוח והוא תקין, זה אומר שבשלב זה של ההיריון אין מומים במוח, וזה כמובן משמח. למיטב ידיעתי, קונוס מדולריס בגובה L3 הוא ממצא תקין בעובר ובתינוק, ולכן לא ברור לי אם יש בכלל בעיה. אבל אני לא מומחית ל-MRI של מערכת העצבים בעובר, ולכן כדאי שתתייעצו עם רדיולוג או נוירולוג שמומחה למערכת העצבים בעובר. שנה טובה והיריון קל!

06/09/2018 | 00:51 | מאת: עדי

תודה רבה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים