בן חמש וחצי חוזר על משפט ללא קול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/09/2018 | 10:59 | מאת: מילי

שלום רב, נכדי בן חמש וחצי לומד בגן חובה. ילד נבון ומפותח. מזה חצי שנה כאשר מדבר , חוזר על אותו משפט רק בתנועות שפתיים.(ללא קול) הוא טוען שהוא לא מרגיש שהוא עושה את זה. זה קורה הרבה פעמים במהלך כל יום. מהי התופעה? יש סיבה לדאגה. תודה רבה מראש

מילי שלום, יתכן שהתופעה היא סוג של הרגל כפייתי. אם לנכד שלך אין בעיה חברתית-תקשורתית ואין לו חרדות או הרגלים נוקשים אחרים, סביר שהתופעה תחלוף מאליה. כדאי לוודא זאת. והכי חשוב - לא להעיר לו, לא לדרוש שיפסיק לעשות זאת, לא ללחוץ עליו ולא להלחיץ אותו. שנה טובה!

06/09/2018 | 15:24 | מאת: מילי

תודה רבה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים