אסימטריה לעובר שכרגע תינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

08/08/2018 | 14:53 | מאת: אמא מודאגצ

שלום רב, בהריון בסקירה מאוחרת התגלתה אסיטמטריה חדר ימים 9.6 וחדר שמאל 7.2 ב MRI בשבוע 32 נמצא רק אסימטריה של 8.8 ימין לעומת 6.4 שמאל. כיום בתינוק בין ֶשבוע. האם לאור זאת יש צורך.במעקב נוירולוג או ביצוע us ראש? הבנתי שבדרכ החדר השמאלי הוא הגדול יותר, אצלי הימני, האם זה אומר משהו על ההתפתחות? תודה!

שלום, קודם כל - מזל טוב להולדת הבן. שני החדרים ברוחב תקין, אך בגלל שנמצאה א-סימטריה בגודלם במהלך ההריון, כדאי לחזור על סונר מוח בשבועות בחודשים הראשונים לחיים, כשהמרפס עדיין פתוח. כנראה שלא תהיה השפעה על ההתפתחות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים