תנועות לא רצוניות בלשון ובפה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/07/2018 | 08:57 | מאת: מיקי

שלום, לפני כחודש (שאני הבחנתי)החלו להופיע אצל ביתי, כבת 9, תנועות לא רצוניות בלשון = היא מתעגלת ובו זמנית הילדה פותחת את הפה (כמו התחלת פיהוק). הבחנתי בזה בעיקר בשעת האוכל אך כששאלתי אותה האם זה קשור למשהו באוכל היא אומרת שאיננה יודעת לשייך, שהתופעה נמשכת כבר חודשיים ושהיא לא מבינה למה זה קורה לה ... היא ילדה מאוד שמחה וחברותית (לא מבחינה בשינוי התנהגותי)... קשור או לא - החלו ניצני שד. אני מודאגת (חשבתי שיחלוף כבר...) מבקשת להוסיף שכאשר הערתי לה / שאלתי התדירות קפצה. האם מצריך ביקור אצל נירולוג ? להמתין עם זה ? תודה רבה

מיקי שלום, קשה לי להבין במה מדובר על סמך התיאור הזה בלבד. יתכן ומדובר בטיק או דיסטוניה. תצלמו סירטונים של התנועות ותראו לרופא הילדים, ותשקלו יחד מה הדחיפות לראות נוירולוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים