בן שנה וחצי שלא מדבר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/06/2018 | 14:44 | מאת: סיון

שלום רב, בני בן שנה וחצי (ילד שלישי). לעומת אחיו שהתחילו לומר מילים ראשונות בגיל 10-12 חודש, הוא עדיין לא אומר אף מילה. הוא מקשקש הרבה, שר שירים (המצאות שלו, לא מילים ברורות), מבין ממש כל דבר שאומרים או מבקשים ממנו, "מבצע" משימות (תביאי את הסנדלים, תשים את המוצץ במיטה וכו וכו). היה שלב סביב גיל שמה שהוא כן אמר שתי מילים וחזר אחריהן (אבא ו-תודה) אבל זה הפסיק דיי מהר. אני ממש מודאגת...חשוב לציין גם שבגיל 4 חודשים נפל לי מהידיים עם הפנים על הריצפה . (מעריכה שהנפילה הייתה מגובה מטר )התייעצנו עם רופא טלפונית שאמר שאין צורך לגשת למיון ורופאת הילדים לא התרשמה במיוחד כשראתה אותו יום אחרי כן. כרגע מחכים לבדיקת שמיעה אעפ שלא נראה לנו שזאת הבעיה. מה הן ההפרעות האפשריות לדיבור והאם עלי באמת להיות חרדה כל כך? האם יש צורך בבדיקה נויורולוגית? המון תודה

סיון שלום, אם בנך לא מדבר אפילו מילה אחת בגיל שנה וחצי, חשוב לבצע בדיקת שמיעה, ובמקביל לפנות לרופא הילדים ולקלינאית תקשורת במכון להתפתחות הילד. קלינאית התקשורת תערוך לבנך אבחון, ותחליט אם יש צורך בבדיקת נוירולוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים