מיגרנה לילד קטן וטיפול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/06/2018 | 00:20 | מאת: מירי

שלום הילד שלי בן שלוש. אובחן כסובל ממיגרנות או יותר נכון לאחר שנשללו סיבות אחרות זו האבחנה (בוצעו בדיקות רבות). הוא סובל אחת לתקופה משלושה ימים קשים של כאבי עיניים שמתחילים בהרבה הקאות ובחילות שנמשכים חצי יום. לאחר מכן כאבי עיניים שמגיעים ונעלמים לסירוגין כל כמה דקות כשהתדירות פוחתת וביום השלישי הרביעי נרגעת. הוא אומר שאין לו כאבי ראש אלא כאבי עיניים בלבד - כמה ימים לפני המיגרנה הוא משפשף עיניים ועין אחת במיוחד. זה מתאים לתאור של מיגרנה, רק כאבי עיניים ולא כאבי ראש? נורופן, אקמול לא עוזרים בשום צורה. יש טיפול תרופתי לגיל הזה שמתאים למניעה או לשיכוח כאבים? אם אין מה עושים בינתיים? מתי כן יש טיפול תרופתי? תודה. מירי

מירי שלום, לדברייך האבחנה שניתנה לבנך היא מיגרנה, אך זה לא מצב שגרתי שהמיגרנה תתבטא בכאב עיניים ממושך מאד למשך 3-4 ימים, ועוד בילד בן שלוש, ולא תגיב לנורופן. יתכן ומדובר בסוג אחר של כאב ראש. חשוב לדעת אילו בדיקות בוצעו, ומה תדירות ההתקפים. לכן אינני יכולה לקבוע במסגרת הפורום איזה טיפול תרופתי יכול לעזור להתקף עצמו, ואם יש מקום לשקול טיפול מונע. אני ממליצה שתחזרו לנוירולוג הילדים שלכם, שמכיר את כל פרטים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים