תשובת בדיקת MRI מכון אסותא רמת החיל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/03/2018 | 08:42 | מאת: אסתר

ד"ר שלום, ביתי התלוננה על ראייה כפולה ומטושטשת החל מתחילת חודש פברואר השנה. נלקחה לבית חולים ובשחרור המליצו על MRI עדיין רואה מטושטש וכפול מטופלת על ידי פרופ' שפירר אברהם רופא עיניים מנתח. להלן תשובת MRI מכון אסותא: נגעים בחומר הלבן התת קורטיקלי באונה הפריאטלית דו צדדית יותר משמאל, ללא האדרה, ללא רסטריקציה, אינם ספציפים. עשויים להיות חלק מחללים פריוסקולרים מורחבים. באבחנה מבדלת נגעים על רקע וסקולרי, דלקתי ו/או דמיאלנטיבי. מומלץ מעקב ובירור. אשמח מאוד לתשובתך המהירה :)

14/03/2018 | 08:43 | מאת: אסתר

גיל הילדה 10.

אסתר שלום, תשובת ה-MRI איננה חד משמעית: יתכן ומדובר בממצאים חסרי משמעות, שהם חלק ממבנה תקין של המוח, אך יש אבחנה מבדלת של תהליכים אחרים, כלומר יתכן שמדובר במחלות מסוימות. כדי להחליט מה משמעות הממצאים, אני מניחה שפרופ' שפירר יתייעץ עם הרופא שפענח את ה-MRI או עם רנטגנולוג אחר, וישקלו אם צריך בירור נוסף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים