סחרחורות ו/או כאבי עיניים והקאות לפעוט

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/01/2018 | 13:38 | מאת: אמא

שלום ד"ר הלוי כתבתי לך לפני כחודש וחצי.מאז עברנו כמה רופאים. ואני מבולבלת. הבן שלי בן שנתיים וחצי. מזה כמה חודשים (בין חצי שנה לשנה) שאחת לחודש - חודש וחצי, הוא מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות (4-5 לפעמים בשמונה/תשע) כשהוא עוצם עיניים חזק, בוכה בכי של כאב. בהתקפים הראשונים התעורר עם הקאות קשות עשרות הקאות לאורך היום, בכל תנועה כמעט. בשני ההתקפים האחרונים, בדצמבר ואתמול- התעורר בלי הקאה רק עם כאבי עינים ובמהלך היום תחושה שהוא צריך להישען כדי לא ליפול מרכין ראש ובוכה על העיניים וההקאות בודדות הגיעו בערב מאוחר. מה שמפתיע זה שלפחות 4 פעמים בחצי השנה האחרונה ההתקפים האלה הגיעו כל חודש וחצי פלוס מינוס או לשם מלבד פעם אחת שהם הגיעו כעבור חודשיים וחצי. בהתקף שהיה לפני חוד שוחצי הלכנו למיון, דם עבר בדיקות כלליות ובדיקת נוירולוג שמיד הפנתה לאםאר איי מח + לאי.א. ג'י. בשינה בקהילה. בנוסף היינו אצל רופא עיניים שבדק קרקעית עין ואמר שהיא תקינה. אבל אמר שצריך להמשיך לבדוק בדיקת ראיה שהילד לא נתן לו. הלכנו לבדיקת איאיג'י והילד התעורר באמצע. עוד לא הצלחתי לחזור כי מאז היה לו חום ועוד כמה. בנוסף - לסבתא שלו, דודה שלו וסבתא רבה יש מיגרנות קשות כל חייהן (מגיל ההתבגרות). שאלותיי: אתמול שוב התעורר בארבע בבוקר עם כאביםב עיניים/ראש. העיניים תמיד אגב אדומות רואים נימי דם. הקפדתי לצלם אותו בוידאו וגם סטילס מקרוב את העיניים והכל, אין ריצודים, אבל יש כמו עיני זכוכית כאילו הוא אפטי למרות שהוא לא, כמו בהייה למרחוק. וכמובן נימי דם אדומים. אני לא יכולה ורוצה לטרטר אותו בין מיליון בדיקות. עיניים, איא,ג', אף אוזן? אמ אר איי, הבנתי שזה יכול להיגרם חלילה מגידול ועד מיגרנה או התקפי ורטיגו. מה לדעתך הכי מחשיד כרגע? אני מנסה להתחמק מבדיקות בהרדמה מלאה כמו אמ אר איי אבל כןלבצע מה שצריך ואל להתפזר. האם ייתכן שכל זה נובע מפזילה/בעיות בראייה? לדעתי יש לו ליקוי ראייה והו אמתאמץ מאוד מאוד. וצופה הרב הבטלויזיה מרחוק /קרוב. האם הגיוני שכאב כזה יעיר אותו משינה? האם ייתכן שזה מיגרנה? ככה עם סחרחורות קשות וחסו ריציבות? האם ייתכן חלילה גידול ואני מבזבזת את זמננו באבחון ואין מנוס מאמאר איי? מה שברור שזה כל כך חזק שזה מעיר משינה ומה שבטוח שהסחרחורת /כאבי ראש גורמים להקאה. ושההתפקים חוזרים אחת למספר שבועות. אבלל- בין ההתקפים אין זכר לכל אלה! וזה מה שמעודד אותי. אודה לתשובתך.

23/01/2018 | 09:05 | מאת: אמא

בשני ההתקפים האחרונים היו מעט הקאות אבל משך הורדת העיניים הורכנת הראש והכאבים מהשינה נמשכו שלוש הימים. בעוד שכל ההתקפים בחצי שנה שנה האחרונה לוו רק בכאב פעם אחת כשקם משינה הקאות רבות לאורך היום ובסוף אותה יממה הכל היה נגמר. כלומר יש החמרה במשך הזמן שהוא סוחב את הכאב/סחרחורת אבל פחות הקאות משמעותית. אודה לעצתך כי שלחו אותי כרגע ל6 בדיקות. וכל אחת צריכה או הרדמה או בכפייה וזה נראה לי סיוט לילד וגם לא ריאלי להספיק הכל בפרק זמן סביר

שלום, אכן האבחנה המבדלת כוללת מספר אבחנות אפשריות, ביניהן מיגרנה, אפילפסיה, גידול, לחץ תוך גולגלתי, פרוקסיזמל-ורטיגו, הפרעה בזרימת דם ועוד. צריך להשלים MRI ו-EEG בשינה, ואולי גם בירור מטבולי וגסטרואנטרולוגי. עלי לציין שאמנם נתת כאן תיאור מפורט, אך חסר לי מידע נוסף על קיומן של תופעות אחרות. יתכן שהנוירולוג שפגשתם כבר קיבל את המידע החסר, ולכן לא המליץ על בדיקות נוספות. למה פניתם רק לאחרונה, אם בהתקפים שהיו בעבר לא פניתם למיון? ואם כבר קבלתם יעוץ נוירולוג, מדוע לא בוצעו הבדיקות עד כה? חשוב מאד להשלים את הבדיקות שהומלצו לכם, ולהישאר במעקב. בברכה

24/01/2018 | 15:31 | מאת: אמא

תודה עלתשובתך. יש לנותורים לאיאיג'י ואמאר איי, אבל הם אל קרובים. אי איג'י בעוד שבוע וחצי ואמ אר איי עו דלא חזרו עם תור. את חושבת שכדאי שיתאשפז כדי לשלול בעיות? כרגע זה היום השלישי מההתקף האחרון, הוא משתולל כרגיל ונראה חשוץ מלהסתובב בבוקר עם ראש מעט רכון למטה הוא כרגיל. וגם זה נרגע בצהריים, לא ברור אם בגלל אקמול שנתתי פעמיים היום. מחר הולכים לרופאת עיניים ילדים כדי לבצע בדיקה נוספת שלקרקעית העין וכן ראייה. את חושבת שאסור במצבו לקבל הרחבת אישונים? לגבי התופעות ש אמרת שחס רלך מידע על קיומן של תופעות נוספות? תוכלי לומר לימה הן? כדי שאדע אחרי מה לעקוב? אני גם מסריטה ומצלמת שאדע על מה לפקס. הנוירולגו שהיינו אצלו הי הדרך המיון והביקור היה קצר.

24/01/2018 | 16:04 | מאת: אמא

יש לי הפנייה לנוירולוג בשניידר ואני חושבת שלא נעשתה תוכנית עבודה מסודר ולכן הייתי שאננה לגבי הבדיקות. אני די בפאניקה מההתקף האחרון, ממראה העיניים של הילד וממשך ההתקף. האםתוכלי לקבל אותנו במידה ויהיה ביטול? יצרתי כבר קשר עם המרפאה ואמרו שידברו איתי בראשון בבוקר. אני חושבת שזה מקרה שהפך לדחוף גם אם לא הי הככה בהתחלה בגלל משך הזמן שחלף מההתקף הראשן וההחמרה בסימפטומים ומנגד עו דלא ביצענושום בדיקה משמעותית. אולי תשלקי אשפוז בכלל? ואולי תשלחי לכמה בדיקות נוספות בקהיהל אבל לפחותש נבצע הכל במקביל ואל נתמהמה. ודבר אחרון מחר מבצעים בדיקה אצל רופאת עיניים ילדים כינראה לי שיש לו פזיל הוליקוי ראיי הואולי זה נובע גם מזה? האם יש מניעה משימוש בחומר המרחיב אישונים במידה והילד עדיין בסוף התקף שלמה שזה לא יהיה? והאם כדאי ללכת למיון כבר היום וזהו? אני ממש בלחץ למרות שהואט בסוף התקף ולגמרי נראה רגיל אולי מלבד מראה העיניים שנראה קצת מוזר עדיין

הפורום שלנו אינו מהווה תחליף לביקור אצל רופא, ולכן לא אוכל לתת לך תשובות ספציפיות לשאלותיך. ההתקפים התחילו לפני חצי שנה עד שנה, אז לחכות ל-EEG עוד שבוע וחצי לא ישנה דבר. אני ממליצה שתפנו באופן מסודר לרופא הילדים שלכם, שיעזור לך להחליט מה לעשות, ויעזור לקדם את ביצוע ה-MRI. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים