EEG בת 1.5 עם הקאות וטורטיקוליס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/12/2017 | 19:19 | מאת: חן

שלום בת 1.5 עם אירוע חוזר של הקאות וטורטיקוליס , הופנתה לבדיקת EEG שבוצע בזמן שישנה , תוצאות : הרקע בשינה מורכב פעילות מטיתא ודלטא עם כישורי שינה סימטריים לאחר גירוי אור ללא פעילות מאותרת במהלך התרשים נראים גלים חדים באיזור אוקסיפיטלי ימני לרוב , פעם אחת משמאל - שטיבם לא ברור ,יכולים להתאים לPOSTS אלא שאלו לא מתוארים בגילאים צעירים כל כך ולרוב דו-צדדיים גלים חדים קטנים אוקסיפיטאליים לרוב מימין -משמעותם לא ברורה לחלוטין תודה חן

חן שלום, מה שאלתך?

11/12/2017 | 17:21 | מאת: חן

שלום אם תוכלי ,מבקשת פענוח בבקשה תודה חן

11/12/2017 | 17:23 | מאת: חן

שלום מבקשת פענוח בבקשה : שלום בת 1.5 עם אירוע חוזר של הקאות וטורטיקוליס , הופנתה לבדיקת EEG שבוצע בזמן שישנה , תוצאות : הרקע בשינה מורכב פעילות מטיתא ודלטא עם כישורי שינה סימטריים לאחר גירוי אור ללא פעילות מאותרת במהלך התרשים נראים גלים חדים באיזור אוקסיפיטלי ימני לרוב , פעם אחת משמאל - שטיבם לא ברור ,יכולים להתאים לPOSTS אלא שאלו לא מתוארים בגילאים צעירים כל כך ולרוב דו-צדדיים גלים חדים קטנים אוקסיפיטאליים לרוב מימין -משמעותם לא ברורה לחלוטין תודה חן

באא"ג אין תשובה חד משמעית אם הממצאים משקפים פעילות מוחית חשמלית תקינה או לא. אמנם אין פעילות אפילפטית חד משמעית, אך יש גלים חשמליים קטנים שלא ברור אם הם פיסיולוגים או פתולוגים. צריך להתייחס לתוצאות האא"ג בהקשר הקליני, כלומר, הנוירולוג שלכם יסביר לכם מה משמעות הממצאים באא"ג בהקשר לבת שלך ולאירועים שקרו לה ספציפית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים