בת שנה וחצי לא מצליחה להרפות בשינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

21/10/2017 | 08:11 | מאת: נטחי

שלום , הבת שלי בת שנה וחצי נכנסה השנה לגן בפעם הראשונה. הילדה לא מצליחה להירדם , הצוות בגן כבר מיואש ונתנתו לי דד ליין למצוא פתרון למצב . היא פשוט לא מפסיקה לזוז , היא לא מצליחה להירגע ולהרפות את הגוף . אני לא יודעת מה לעשות כבר , זה ככה גם בערב ובלילה כל הזמן לא רגועה . אשמח להכוונה

21/10/2017 | 08:12 | מאת: נטחי

רק אוסיף שאין תולעים ואין כל בעיה בעור (גירוד וכו')

21/10/2017 | 14:51 | מאת: הנסיכה על העדשה

נטלי שלום, מה תנאי השינה של בתך - האם בחדר לבד? בחדר מואר, חשוך, או עם אור קטן? האם הסביבה שקטה, או שיש רעש שמעיר אותה? האם חם לה או קר לה מדי? האם אתם ניגשים אליה בכל פעם שהיא מתעוררת? מוציאים אותה מהמיטה? מדברים או שרים לה? האם במהלך השינה יש לבתך תנועות חריגות, התנשמות, בכי, הזעה? בנוסף - מה הרקע המיילדותי, הבריאותי, המשפחתי וההתפתחותי? ומה הכוונה "לא מצליחה להרפות את הגוף"? בקיצור, חסר הרבה מידע. כדאי לצלם סירטונים ולהתיעץ עם רופא הילדים, וביחד איתו תחליטו אם יש צורך בהדרכה ע"י פסיכולוגית לגיל הרך (יותר סביר), או לפנות לרופא מומחה להפרעות שינה בילדים (פחות סביר). בברכה

התגובה הקודמת היא שלי. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים