מינון ריטלין לילד בן 9 לפני בית ספר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/08/2017 | 21:21 | מאת: מיטל

היי הבן שלי בן 9 כבר 3 שנים עם ריטלין מקבל כבר 10 חודשים 20 מילגרם ריטלין LA בחודש האחרון אני מרגישה שהוא ממש לא מאוזן כאילו הכדור כבר לא משפיע כמו שהשפיע בהתחלה. האם בגיל הזה ואחריי 10 חודשים נהוג לעלות מינון יש לנו תור רק עוד חודשיים לרופא נוירולוג שלו אנחנו כבר מתחילים את שנת הלימודים האם לרופאת משפחה יש את היכולת לעלות מינון במידה וצריך?

מיטל שלום, ההחלטה אם לשנות מינון ריטלין או לשנות את התרופה צריכה להיעשות בכובד ראש. יש להעריך את המצב מבחינה לימודית, התנהגותית, חברתית וריגשית. ההערכה תיעשה על סמך מידע מהילד, מההורים ומהצוות החינוכי (המחנכת, שתסתמך גם על מידע משאר המורים). אם רופאת המשפחה מבינה ויודעת לטפל בהפרעת קשב וריכוז, אז היא יכולה לבצע שינויים בטיפול. אם לא - רצוי נוירולוג או פסיכיאטר ילדים. תודה? בבקשה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים