תינוקת בת חצי שנה- היקף ראש גדול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/08/2017 | 10:21 | מאת: אורטל

שלום, לביתי בת החצי שנה אשר נבדקה בטיפת חלב לפני כשבוע אובחן היקף ראש גדול מעל לעקומת הגדילה.נולדה עם היקף 33 ולאחר חודש יש קפיצה ל 39 ס"מ. לאחר מכן הוא עלה בצורה נורמלית. גיל חצי שנה 45.7 ס"מ. עשינו אולטראסאונד מוח ושם ניראה כי יש ריבוי קל של נוזל במתחם התת עכווישי ובאינטרפרסיה . החדרים לא מורחבים. כתוב אבחנה הידרוצפליס קל הטכנאי אמר לנו שהנוזל שיש לה הוא נמצא גם אצל תינוקות בריאים. ואם הוא יעשה את הבדיקה הזו אצל תינוק בריא בגיל חצי שנה גם יהיה לו את הנוזל הזה. שאלתי היא האם הנוזל הזה יכול להיעלם לאט לאט עם הגדילה שלה? האם בעוד חודש אנחנו יכולים לעשות אולטרסאונד ולגלות שאין כלום והכל בסדר? קבענו תור לנוירולוג אבל עד אז אני מאוד לחוצה אשמח להכוונה

אורטל שלום, אני יוצאת מהנחה שבתך בריאה, שאין תלונות חריגות אחרות ושהתפתחותה תקינה לגילה. בנוסף, אני גם מניחה שהרופא שעשה את סונר המוח אמר ששאר מבני המוח תקינים. אם זה כך, יתכן שמדובר בתופעה שנקראת EVOH או BESS - הנוזל שיש לכולנו סביב המוח ובתוכו נספג פחות מהצפוי ולכן מצטבר וגורם להגדלת היקף הראש. אם אכן זה המצב אצל בתך, אז בדרך כלל זו תופעה שפירה שחולפת עם הזמן. חשוב שתפנו לנוירולוג כדי לבדוק את הילדה, להעריך את התפתחותה, ולהשלים פרטי מידע חסרים. חשוב גם ששני ההורים יבואו כדי למדוד את היקף הראש שלהם בהשוואה לאחוזון היקף הראש של הילדה. בברכה

08/08/2017 | 21:31 | מאת: אורטל

היי תודה על המענה כן הילדה בריאה ומתפתחת תקין. ד״ר יונתן רוט מאיכילוב בדק אותה היום ואמר שהכל בסדר ושזה שכיח ועובר לבד. הוא ביקש שנגיע עוד 3 חודשים לביקורת. יש לי עוד שאלה.. למה אני צריכה לשים עכשיו לב בזמן הזה? התפתחות תקינה זה מספיק? האם יכול להיות שישארו לה הנוזלים ותהיה לה התפתחות תקינה? איך בעוד 3 חודשים הוא ידע אם הנוזלים הופחתו?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים