חדר לטרלי בולט - מה המשמעות?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/07/2017 | 10:44 | מאת: אפרת

שלום רב, בני בן 8 עבר לפני כחודשיים פרכוס רונלדי חד פעמי. בדיקת EEG הראתה שזהו אכן אופי של פרכוס רונלדי אך מקורו אינו מהנקודה הידועה. עקב זאת נשלח לבדיקת MRI מוח. תוצאות בדיקת הMRI הנן כי ישנה אסימטריה קלה בין חדרי המוח הלטרליים עם חדש לטרלי ימני מעט בולט יותר המגיע לקוטר כ-13 מ"מ. כל שאר הבדיקה תקינה. מה משמעות ממצא זה? תודה,

אפרת שלום, אם בנך ילד בריא, עם התפתחות תקינה בכל התחומים, אז סביר שאין משמעות לחדר הרחב ולטסימטריה. אך מאחר ואינני מכירה את כל ההסטוריה המילדותית, הבריאותית, ההתפתחותית והמשפחתית - חשוב שנוירולוג הילדים שלכם יענה לך על השאלה, בהקשר הספציפי של בנך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים