תופעה של עין פוזת ספונטנית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/06/2017 | 15:43 | מאת: נטלי

שלום, ילד בן 6 עבר בדיקת עין עצלה לפני כשבוע ובדיקת רופאת עיניים והבדיקות נמצאו תקינות, מס' ימים אחרי הופיע עין פוזלת ז"א עין אחת נשארת במקומה והשניה נכנסת פנימה וחוזרת למקומה וכך מס' פעמים תוך שעתים, בפניה למיון ובדיקת רופאת עיניים הבדיקה נמצאה תקינה לוחלוטין ללא חשד לפזילה כלל לא בוצע בדיקת ניורולוג בטענה שאין כרגע רופא ניורולוג ילדים האם יש מקום לדאגה? האם יש מקום לבקש הפניה דחופה נוספת למיון? יש לנו בבדיקה בשניידר רק בעוד כ 3 חודשים ואנחנו נוסעים לחול ל 10 ימים אודה לתשובתכם

נטלי שלום, אני לא מבינה: האם יש עין עצלה ו/או פזילה, או שבדיקת העיניים הראשונה הייתה תקינה? כי עין עצלה זה לא מצב תקין. אם הפזילה פנימה ממשיכה, לסירוגין או בקביעות, תצלמו סירטונים של האירועים, ותתייעצו שוב עם רופאת העיניים: אם יש בעיה בעיניים - רופאת העיניים תציע טיפול או בירור, ותאמר לכם אם צריך גם בדיקת נוירולוג. ואם צריך נוירולוג - אל תפנו למיון, אלא תבקשו להקדים את התור לנוירולוג. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים