פענוח mri למוח העובר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/05/2017 | 18:36 | מאת: ליטל

שלום רב, להלן תוצאות הmri שעברתי. אני בשבוע 31+3 ובסקירה מכוונת למוח התגלה כי החדרים הלטרליים גדולים וכמו כן גם הראש: חדרי המוח הלטרלי נמדדו אסימטריים 11.5 ו9 מ"מ, ללא הרחבה של החדר השלישי או הרביעי. הקאוום ספטום פלוסידום מודגם מוצר, שני העלים קיימים. המרווח התת עכבישי מעט רחב לגיל ההיריון, בגדר התקין. המדדים הביומטרים המוחיים בגדר הנורמה לשבוע ההריון. ללא עדות להפרעה מבנית. אשמח אם תוכלי לשפוך מעט אור על התוצאות אני ממש לחוצה ורק בשבוע הבא נקבעה לי פגישה עם הרופא. תודה רבה!!

ליטל שלום, ב-MRI של העובר שלך נמצא, שחדר לטרלי אחד מורחב במידה קלה בלבד, והחדר השני ברוחב תקין. האסימטריה בין החדרים לא משמעותית. הקבום ספטום פלוצידום מוצר אך קיים. שאר מבני המוח כנראה תקינים. קרוב לודאי שהממצאים האלה לא מעידים על נזק עתידי, אך חשוב מאד לדון עם הרופא שלך על משמעותם, בהקשר של בדיקות קודמות שבוצעו במהלך ההריון, מחלות במשפחה, היסטוריה של הילדים הקודמים ועוד. בהצלחה!

10/05/2017 | 18:43 | מאת: ליטל

תודה רבה על התשובה המהירה והמקצועית. אכן אני בשלב בירור גנטי רק מחכה לתורים.

שיעבור בקלות, בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים