בדיקת eeg לא תקינה לילדה בת שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

30/04/2017 | 23:48 | מאת: חוסן

שלום דר. הילדה שלי נולדה ב22.7.15 כיום היא בת שנה ו10 חודשים. מגיל שנה צפיתי בתנועה שילדה עושה לרוב כשהיא מרגישה שפחות מתייחסים אליה (לפי ההשערות שלי) , ולפעמים אין קשר. התנועה מאופיינת בזו שהיא מצליבה את שתי רגליה כמו מספריים ואחת הרגליים נהפכת להיות נוקשה ומעקמת את כף רגלה. בו זמנית מותחת את ידה השמאלית ומניחה את הראש על היד וכאילו היא לוחצת. רואים שהילדה מתאמצת או סובלת בזמן שהיא עושה את התנועה. כשראינו שהיא עושה את התנועה הזו ליטפנו אותה ודגדנו והיא השתחררה. היא עושה את התנועה בהכרות מלאה ולפעמים כשאנחנו קוראים לה היא מתעצבנת ומפסיקה. היו מקרים שהתחבאה מאיתנו כדי לעשות את התנועה הזו. בהתחלת ההופעה של התנועה הזו היא הופיעה בתדירות של 3-4 פעמים ביום. כשהילדה עסוקה מאוד ומשחקת או משחקים איתה כל הזמן סיכוי מאוד גדול שלא תעשה את התנועה בכלל. שמתי לב כמה פעמים שהיא עושה את התנועה תוך כדי שינה ההופעה של התנועה פחתה מאוד עד היום. וכבר מספר חודשים לא רואים אותה עושה את התנועה. אולי קרה שראיתי אותה פעם או פעמיים ב4-5 החודשים האחרונים. פנינו לניורולוג והפנה אותנו לבדיקת eeg צירפתי לך את תוצאות הבדיקה שנערכו בשינה תוצאות הבדיקה לא היו תקינות מאז שקיבלנו את התשובה אשתי בוכה ואני מנסה להרגיע את עצמי ואותה מה אומרות תוצאות הבדיקה ? ומה מחכה לנו בעתיד ? האם יש סיבה לדאגה? ומה אפשר לעשות ? אשמח מאוד לתשובה תודה רבה מראש 0544409746

01/05/2017 | 00:07 | מאת: חוסן

ארבעה פרטים ששכחתי להוסיף 1.כשהילדה עשתה את התנועה היא הזיעה קצת בפנים 2. הילדה נולדה בלידה תקינה וההריון היה תקין 3.הילדה בריאה בד"כ 4. ההתפחות המוטורית והשפתית תקינות

חוסן שלום, אינני רואה את תשובת האא"ג, אך התיאור שכתבת לא מתאים לפרכוס, אלא יתכן שמדובר בכלל בתנועות לגירוי עצמי, מעין אוננות. כן, גם תינוקות קטנים מוצאים לעיתים תחושת הנאה ונעימות בזמן חיכוך הרגליים. לעיתים בזמן הפעולה התינוק (או הילד) מזיע, מתנשם ו/או מסמיק בפנים - ממש כמו גירוי עצמי במבוגרים, אך כמובן ללא ההקשר המיני. זה פשוט נעים לו (או לה). מספר עובדות שציינת תומכות בכך שלא מדובר בפרכוס: 1. התנועות כמעט לא מופיעות כשהילדה עסוקה. 2. התנועות מופעיות כשהיא עם עצמה ו"פחות מתייחסים אליה". 3. כשמלטפים אותה או קוראים לה - היא מפסיקה. אז לסיכום, אינני יודעת מה אמר האא"ג, אבל כדאי שתצלמו את האירועים מספר פעמים, תוך כדי התנועות ותוך כדי כך שאתם מסיטים את תשומת ליבה (מדברים אליה או נוגעים בה). אם זה מפסיק - זה לא פרכוס. בברכה

ראיתי את תשובת האא"ג: מצוין שיש הרבה "רעש טכני" שמפריע לפענוח האא"ג, ומומלץ לחזור עוד חודש. לכן, בשל זה, אין מה לבכות: לצלם את האירועים ולהראות לנוירולוג שלכם, ולחזור על האא"ג בעוד חודש. בהצלחה!

02/05/2017 | 21:38 | מאת: חוסן

המון תודות דר" אילת

בשמחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים