בן שנתיים נרדם בעמידה או מתנתק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/04/2017 | 01:12 | מאת: מלי

בני בן שנתיים וחצי. בחודשים האחרונים מרגישה שמשהו לא בסדר איתו. לפני כשלושה חודשים באמצע משחק וכשאחים שלי היו איתנו בבית הוא החזיק כוס מים ופשוט קפא. כאילו נרדם בעמידה. זה היה מפחיד! בהתחלה חשבנו שזה משחק ואז הבנתי שמשהו לא בסדר. שהוא יצא מזה הוא התחיל לבכות. אחרי כמה דקות קרה לו שוב. מאז לא קרה אבל בזמן האחרון אחרי שהוא בוכה בגלל משחק או ריב עם אחיו הוא כאילו נרדם. עוצם עיניים וכאילו נכנס לתמונה בישיבה או בעמידה ומשפשף עיניים חזק. אני ממש מודאגת. בבקשה כוונו אותי מה עליי לעשות והכי חשוב, מה לדעתך זה יכול להיות.. אבקש לא לקבל תשובה כוללת ללכת לרופא כי זה ברור לי. אשמח לדעת אם נתקלת בזה בעבר ומה זה עשוי להיות אם בכלל. אני לא אמא חרדתית בכלל אבל מרגישה שמשהו לא תקין. תודה

מלי שלום, את מתאאת אירועים משני סוגים שונ ים: האחד - ניתוק "כאילו קפא" בעמידה: שני אירועים כאלה לפני 3 חודשים, ומאז אין? השני - כאילו נרדם, עוצם עיניים ו/או ומשפשף עיניים. לגבי שני סוגי האירועים צריך לברר יותר לעומק כדי להבין מה משמעותם, ולכן למרות שאני מבינה שאת רוצה אבחנה אפשרית, הרי שזה יהיה רשלני לתת לך תשובה מיידית על סמך ארבע שורות, ואין טעם שאומר מה זה יכול להיות לפני שאדע יותר פרטים. מאחר שלדברייך את ממש מודאגת ומרגישה שמשהו לא תקין, בוודאי פנית לרופא הילדים שלכם, שבוודאי שאל ובירר יותר לעומק. מה אמר רופא הילדים?

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים