EEG פענוח תוצאת בדיקה ערות ושינה לאחר חסך שינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

13/03/2017 | 17:15 | מאת: מאיה

שלום רב בני בן תשע עבר בדיקת EEG בזמן שינה וערות בתשובה של הבדיקה נרשם פוטיק ונשום יתר מ.מ ריבוי תזוזות למה הכוונה ?!

שלום, "גירוי פוטי" הוא גירוי אור בתדירות משתנה בזמן האא"ג, שמטרתו לעורר פעילות חשמלית אפילפטית. "נישום יתר" כשמו כן הוא, התנשמות מכוונת בזמן הבדיקה, לאותו צורך כמו גירוי פוטי. "מ.מ" - אינני יודעת מה הכוונה. "ריבוי תזוזות" הכוונה היא, שבזמן ביצוע האא"ג הילד זז וגרם להפרעה טכנית בתרשים. בבקשה

14/03/2017 | 22:58 | מאת: רננה

ראשית כל תודה שנית המשמעות היא שהתשובה היא שאין אבחנה עקב ריבוי תזוזות ?! אין פה התייחסות האם הבדיקה תקינה?!

כתבת רק חלק מהתשובה, זו לא תשובה מלאה. כדאי לגשת עם הפענוח השלם לנוירולוג הילדים ששלח אתכם לבדיקת האא"ג, ולקבל ממנו הסבר על משמעות התוצאות בהקשר הספציפי לילד שלך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים