פענוח תוצאת eeg לילד בן 4.5 לאחר פרכוס בעבר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/03/2017 | 16:20 | מאת: דיקלה

שלום, מבקשת את עזרתך בפענוח בדיקת eeg לילד בן 4.5 לאחר התקף פירכוס לפני כחצי שנה, בעת האשפוז לאחר מספר שעות מהפרכוס החל להעלות חום mri-תקין. להלן תוצאת eeg: בעירנות פעילות רקע אחורית מסוג אלפא בתדירות 8-9 הרץ ואמפיליטודה של 50-120 מק"ן סדירה סימטרית נחסמת בפקיחת עיניים בנמנום נראתה האטה כללית קלה סימטרית ובשינה נראו גלי vקומפלסי k וכשורי שינה סימטריים בשינה נראו זיז מרכזי שמאל מספר התפרצויות של זיז גל כללי אטיפי ופעם אחת רב זיז מרכזי ימני שהוביל לזיז גל כללי ללא שינוי בגירוי אור סכום- בדיקה בלתי תקינה המעידה על פוטנציאל אפילפטי כללי או לחלופין על פוטנציאל קדמי דו צדדי עצמאי עם נטייה להכללה משנית מהירה האם מדובר באפילפסיה? יש לציין שהילד מטופל כרגע קפרה 3.5 פעמיים ביום (מיום האישפוז עקב תוצאה לא תקינה של eeg) ולאחות של בעלי יש אפילפסיה ולוקחת דפילט אשמח מאוד לתשובה תודה ויום נפלא

05/03/2017 | 18:17 | מאת: ד"ר איילת הלוי

דקלה שלום, פרכוס יחיד בזמן מחלת חום לא אומר שמדובר באפילפסיה. אך יתכן שהפרכוס היה ממושך, או שהיו תופעות אחרות באותו אשפוז, שגרמו לרופאים לקבוע שמדובר באפילפסיה ולהתחיל טיפול בקפרה. לא הבנתי אם האא"ג שלהלן הוא האא"ג הראשון (שבוצע חצי שנה אחרי הפרכוס), או שזה האא"ג השני, וכבר היה אא"ג אחד לא תקין באשפוז. אפילפסיה לאחד מבני המשפחה מעלה סיכון לאפילפסיה בבני משפחה אחרים. אא"ג לא תקין גם הוא מגביר סיכון לאפילפסיה. אך מאחר ואין לי מידע על הפרכוס עצמו (יחיד? רק בחום? חשד קליני לפרכוסים, ניתוקים, מצמוצים, תנועות חריגות בעיניים פנים וגוף, קפיצות?) וחסר מידע רב על ההיסטוריה הרפואית, ההתפתחות, הבדיקה של הילד והרקע המשפחתי - אינני יכולה לקבוע אבחנה. חשוב שתחזרו עם התוצאות לנוירולוג הילדים שלכם. בברכה

05/03/2017 | 18:23 | מאת: דיקלה

הפירכוס היה הראשון בחייו נמשך כשעה והפסיק רק לאחר המסת קפרה האאג הראשון היה גם הוא לא תקין (נעשה בזמן האישפוז) ונתבקשנו לבצע שוב לאחר חצי שנה. אין תנועות חריגות מצמוצים או כל דבר אחר בסגנון למעט בעיית קשב וריכוז רקע הילד תקין הריון תקין ולידה תקינה תודה רבה!

06/03/2017 | 22:48 | מאת: ד"ר איילת הלוי

אינני יכולה לקבוע אם מדובר בפרכוס חום מורכב (שנמשך שעה, והחל בגיל מאוחר יחסית) או באפילפסיה בהתעוררה עקב חום. אני מציעה שתחזרו לנוירולוג שלכם, שמכיר את כל הפרטים וידע לענות לך בצורה מדויקת יותר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים