העדר רפלקס מורו והיקף ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

05/03/2017 | 11:21 | מאת: טל

תינוק בן 3 חודשים. בבדיקת רופא בטיפת חלב התגלה שאין רפלקס מורו (שאר הרפלקסים קיימים ) האם יש לכך משמעות? בנוסף עלה באחוזונים של היקף הראש מ 30 ל80 וישנה העדפת צד (מסתכל לרוב לצד ימין ). הופננו לus מח. אשמח להסבר מה זה יכול להיות. תודה!

שלום? בגיל 3 חודשים יתכן שהחזר המורו כבר נעלם. אם היה קיים בלידה ונעלם - זה בסדר. לעומת זאת, עליה מהירה באחוזון היקף הראש, וכן העדפת צד, הם סימנים שמחייבים הערכה בהקדם ע"י נוירולוג ילדים. במקביל לביצוע סונר מוח, אני ממליצה לבצע בדיקת רופא עיניים. בברכה

07/03/2017 | 08:24 | מאת: טל

שלום רב, תודה רבה על המענה! אנו גרים ברמת גן ובדיקה דרך קופת החולים את הנוירולוגית שמקבלת באזורנו. אך אין תורים עד חודש יוני. מה עושים? ? תור ל us מוח קבעו לנו לעוד חודש. אך אנו מודאגים ביותר. תודה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים