צורת ראש תקינה של תינוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

01/03/2017 | 07:47 | מאת: יעל

שלום. במספר תרשימים שראיתי באינטרנט של גולגולת תינוק בה מראים את המרפסים והתפרים, נראה שגם באיורים של גולגולת נורמלית קיימת אסימטריה קלה מאוד באזור המצח, כשצד ימין טיפה גבוה משמאל ובכלל המיקום של שתי העצמות הקדמיות ביחס למרפס הקדמי אינו זהה לחלוטין. האם אכן בגולגולת אמורה להיות/ תקין שתהיה אסימטריה קלה מסוג זה או שקיימת טעות באיור..? אני לא מצליחה לצרף את התרשים להמחשה אך הוא מופיע במקורות רבים תחת חיפוש בגוגל של מרפסים.. תודה רבה תודה רבה

שלום, אכן, תינוק נולד כשהגולגולת אינה עצם אחת שלמה, אלא מורכבת ממספר עצמות, המחוברות ביניהן ברקמה שהיא לא גרמית קשה. בחיבור הקדמי והאחורי יש רווח שנקרא Fontanella (= מרפס). רוב האיברים ה"זוגיים" בגופינו אינם סימטריים לחלוטין. קיימת אסימטריה קלה ונורמלית בעיניים, באוזניים, בכפות הרגליים ועוד. ספציפית לגבי עצמות הגולגולת הקדמיות: לא ידוע לי שתמיד הימנית גבוהה מהשמאלית. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים