משיכת כתפיים תכופה מלווה בקליקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/02/2017 | 00:41 | מאת: מיה

שלום, ביתי בת ה-6 החלה בשבועות האחרונים לבצע תנועת משיכה של הכתפיים קדימה. (כלפי פני הגוף, לא למעלה) באופן תכוף מאוד. יוצאים לה קליקים בכתף כשהיא עושה זאת. היא אומרת שהיא חייבת לעשות את זה כי לא נח לה בגוף ושהיא לא מצליחה/זוכרת להפסיק. אני מחכה לייעוץ רפואי אבל בינתיים דואגת מאוד שמא היא 'התמכרה' לתנועה הזו או שמא מדובר בטיקים בעצם. תודה

מיה שלום, יתכן ומדובר בטיק מוטורי. אם אכן זה טיק אפשר להציע טיפול, תלוי בחומרתו. בדרך כלל הטיק עובר לבד אחרי תקופה מסוימת. כדאי להתיעץ עם נוירולוג ילדים או לפנות למרפאת טיקים של ילדים ונוער. בברכה

12/02/2017 | 18:33 | מאת: מיה

תודה על תשובתך. יש לי כמה שאלות המשך ברשותך - האם גם פסיכיאטר/ית מאבחן זאת? או שמומלץ לפנות לנוירולוג/ית? האם יש משמעות למהירות בה פונים לטיפול? (אנחנו גרים באנגליה ולרוב ישנם זמני המתנה ארוכים כך שנפנה לעזרה פרטית אם ידרש). האם ישנו קשר בין צפייה מרובה במסכים לבין טיקים? תודה רבה.

יש פסיכיאטרים של ילדים ונוער שגם הם מטפלים בטיקים. בדרך כלל, עד שמגיעים לרופא הטיק חולף לבד, לכן אם הטיק לא גורם לנזק- אין דחיפות. חשוב לשלול הפרעות נילוות, כמו לקויות למידה, הפרעת קשב, מצוקה, חרדה ודיכאון, או הפרעות תנועה אחרות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים