שתלטנות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

04/06/2014 | 15:00 | מאת: ri

מדובר באישה שמבקשת דרכי עצה. היא בזוגיות(לא באותם מגורים) כבר מספר שנים עם גבר שהוא יותר דומיננטי ועד כה זה התאים לה והיא הרבתה לעשות רצונו מתוך בחירה. לאחרונה היא פיתחה יותר עצמאות וזה גורר תגובות לא נעימות ממנו ע"י כך שהוא מרבה לבקר ולשפוט אותה על כל מיני דברים שהיא עושה או אומרת והיא די פגועה מהביקורת. וגם שהיא מתרגזת על כך זה עוזר לפרק זמן קצר. יש לו לפעמים התפרצויות כעס בלתי נשלטות על שטויות בהקשר לדברים שהיא אומרת. וכל פעם שזה קורה הוא עובר לסדר היום וממשיך כאילו כלום.כיצד ניתן להתמודד עם זה ואם בכלל.

לא שלא תוכלי להתמודד עם זה; ניתן אבל לא כדאי. תני לו להתמודד עם זה. לבד. ללא עזרתך, ללא השתתפותך. והנה איך עושים את זה: באמצעות הצבעה ברגליים, דהיינו: בצעידה החוצה מביתו, או בהצעדתו החוצה מביתך. תוך שישים שניות מהתפרצות - אתם רחוקים זה מזו, ולא חוזרים לאותה זירה אלא לאחר שהות של יומיים לפחות. לא נדרש הסבר, ובטח לא אזהרה. על כל 'בום' שלו, 'טרח' שלך. אם תפעלי ככה, ללא סטיות, אני מעריך שהסיפור לא יתמחזר יותר מפעמיים - שלושה. תוך חודש אתם במצב חדש: או פרודים, או מרוצים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה