אשתי מתעלמת

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

10/07/2012 | 13:41 | מאת: מכאל

שלום. אני נשוי + 2 ויש נושא שקשה לי לחיות איתו ולהמשיך בצורה כזו . אשתי מתעלמת מהמצוקות שלי ולא מגיבה היא פשוט לא עונה כשאני מעלה אותם בפניה או שמבטיחה לשנות דברים שאני מעלה אך בפועל לא עושה דבר . אילצתי אותה ללכת ליעוץ זוגי ביחד ולחוד אבל כלום לא עזר והיום היא לא רוצה ללכת . אני מרגיש חנוק מהתגובות שלה וחוסר הרגישות לנושאים שכואבים ומפרעים לי . אשמח לקבל רעיונות מה לעשות . תודה מכאל

כנראה שאתה מצרף לתכנים שמטרידים אותך ושאליהם הינך רוצה התיחסות צורת פנייה שמכילה תוקפנות או שתלטנות. הביטוי שהשתמשת בו - 'אילצתי אותה ללכת ליעוץ' נשמע כמגיע ממקום לא טוב. אף אחד לא רוצה להיות מובל או נשלט. לפני שתיקח את המלצתי שאתה תלך ליעוץ פרטני כדי לברר כיצד לפתוח את ערוץ השתיקה ביניכם, נסה דרכים נוספות לפתיחת הידברות: התיחסות חמימה, ארועים משותפים שמרגשים את שניכם, סדנא או קטרס משותף שמביא לדיאלוג משמעותי, סרט או הצגה שמניבים שיחה על זוגיות אחרת... וכו'. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה