משבר גיל 40

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

21/11/2011 | 07:53 | מאת: שירן

צריכה עזרה דחוף! מה לעשות כאשר הבעל חווה כנראה את משבר גיל 40 ורוצה לפרק את החבילה?

21/11/2011 | 20:45 | מאת: מוני

שירן שלום רב, ראשית,משבר גיל ה-40 הוא משבר ידוע.(יכול להתרחש גם עד גיל 60). הסיבות האפשריות לכך: א. הרגשה של דכדוך וחוסר סיפוק. ב. תחושה שהוא מרגיש שהתקשה להשיג את שהחמיץ. ג. פחד להיתקע. ד. הרגשה של אובדן הגבריות, דבר שמוביל לבלבול. ה. לא מבין מה תפקידו בעתיד. ו. הרגשת הדכדוך יכולה גם לנבוא ממחסור בהורמון הטסטוסטרון, פועל יוצא, אובדן החשק המיני. ז. יש קשר פסיכולוגי, הורמונלי, קצת חברתי וקצת סביבתי. פתרונות אפשריים: 1. בהרבה מהמקרים תחושת המשבר דווקא יכולה להוות מפתח ומינוף לשינוי והתפתחות קדימה. 2. לנסות לגרום לו ולהפנות אותו ללימודים, סדנאות ןכו'. 3. טיולים בחיק הטבע להפגת המתח. 4. לגרום לו לדבר עם חברים שעוברים משבר דומה- זה גורם לסוג של אחוות יחידה (ממש כמו בצבא).ככה ישיג תמיכה והבנה. 5. לעשות כל מאמץ להרבות בזמן איכות. 6. לפרגן לו. בסופו של דבר, משבר גיל ה-40 הוא משבר שבסופו של דבר יוצאים ממנו. למרבה הצער, הרבה מאוד מצטערים אח"כ על הפרידה. שירן, אפשר למנוע זאת-אל ייאוש. גם טיפול זוגי יכול בהחלט לעזור ויפתור את הבעייה. בברכה, מוני _אין דעתי מהוה תחליף ליעוץ מקצועי).

23/11/2011 | 08:38 | מאת: שירן

קודם כל תודה על התשובה והתמיכה . אני באמת במשבר רציני. אנחנו הולכים לטיפול זוגי ואני מנסה לעשות הכל על מנת לשמור על הזוגיות שלנו ,על האווירה בבית.אבל לא נראה לי שאני מצליחה להגיע אליו.זה מרגיש כמו 2 צעדים קדימה ו-4 אחורה.הוא מודה שיש שינוי לטובה אבל לא ברור אם הוא מאמין בו-הוא טוען שהשינוי הוא זמני ולא לאורך זמן. מצב שנימשך כבר 4 חודשים. פשוט בדיכאון....

האימרה שכל משבר היא הזדמנות לשיפור אינה רק המצאה של חוכמולוגים אלא מציאות של רבים וטובים. טוב לכן שלא תהדפי או תתלונני על שגיונותיו של בן זוגך, אלא תלכי עם זה, ותתני לשניכם את ההזדמנות למצות את מה שמכביד ולחפש אפשרויות של איזון מחודש ביניכם. כפי שלא הייתם עושים 'בדק בית' ללא מומחה, כך לא כדאי לוותר על מעורבות פסיכולוג /ית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

30/11/2011 | 21:53 | מאת: אביבה

יוסי, אני מבקשת להאיר משהו לגבי דבריך. כנראה שלא עברת על ההודעות הקודמות של "שירן", (מעבר לפנייה הראשונית שלה), כי אם היית עושה כך - אולי היית מגיב אחרת, ולמה אני מתכוונת: כתבת "לא כדאי לוותר על מעורבות פסיכולוג/ית". "שירן" כתבה :"אנחנו הולכים לטיפול זוגי...". אני לא יכולה לדעת בוודאות, אבל מניחה שהכוונה לייעוץ אצל פסיכולוג שמייעץ לזוגות., כך שמעורבות של יועץ ישנה כבר ברקע. בנוסף, בהודעה שלה, מאוחרת יותר, כתבה בכותרת: "נגמר", ובה הסבירה שבן הזוג החליט להיפרד. מדבריה אפשר להבין שלמרות הייעוץ הזוגי, הוא לא שינה את עמדתו. הגולש "מוני" ענה לה בפירוט , וכתב הרבה דברים חשובים , גם מההיבט המשפטי, ואני מקווה שאלו יעזרו לה בתהליך מורכב כזה. בברכה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה