אובססיה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

27/02/2011 | 20:44 | מאת: חסרת אונים

בעלי מאוד אובססיבי. בודק אם כל הדלתות בבית נעולות. נועל את ברז הגז, מטאטא את הבית במגב מידי יום מין סוג של ניקיון נפשי. פוחד ממחלות, אם יראה טיפת ליכלוך על הכיריים נכנס ללחץ וחרדה בכלל לגבי כל סוג של ליכלוך. באיזו בעייה נפשית מדובר וכיצד ניתן לטפל בה ומהן התרופות הניתנות לכך. העיניין מאוד מפריע לי כבת זוג ואיני יודעת כיצד להתמודד עם כך אשמח לתשובה מהירה תודה

03/03/2011 | 05:22 | מאת: מוני

ראי תגובתי הקודמת לפנייה די דומה. בהצלחה, מוני

נטיית יתר לנקיון או התנהגות שחוזרת על עצמה באופן כפייתי צריכה להיות מאובחנת באופן מקצועי, ע"י פסיכולוג קליני או רופא מומחה בפסיכיאטריה. ההחלטה אם מדובר בהפרעה נפשית או בדפוס התנהגות סביר אבל כזה שמהווה מטרד לסביבה תקבע את אופן ההתיחסות וההתערבות הטיפולית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה