זוגיות מוזרה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

24/03/2009 | 17:30 | מאת: מישהי

שלום!! אני עושה סרט על מישהי שהתאהבה בחולה ניוון שרירים שמשותק בגופו ולא יכול לדבר. האישה התאהבה בו רק כאשר חלה כבר ועהכיום היא נשואה לו וגר איתו. מה זה אומר עליה? הבנתי שזו תופעה מוכרת בקרימינולוגיה. איך נקראת התופעה ומה עיקריה? אשמח לתשובה בהקדם.

לא הבנתי את איזכור תחום הקרימינולוגיה; איזה פשע נעשה כאן? היתה טרזה שהוכרזה קדושה בעולם הנוצרי, והיה איבי נתן שעשה מעשים קדושים אצלנו, והמכנה המשותף הוא ההקרבה לזולת בממדים קיצוניים; הכינוי הפסיכולוגי הוא אלטרואיזם. שניהם היו עוף מוזר, אבל אף אחד לא התלונן... לפעמים המניע הפסיכולוגי אינו הצורך ליצור את ההקרבה לזולת, אלא הצורך של הפרט להיות טוב במיוחד, או שונה מהאחרים, או בעל יכולות מיוחדים. כללית, הפסיכולוגיה מסבירה שיחסי אהבה או קשר מחייב בין אנשים או הקרבה בלתי שגרתית נרקמים על רקע מצבים רבים וצרכים פסיכולוגיים רבים, ומה שנראה מוזר לך או לי יכול בהחלט להיות ענייני ולגיטימי לאחרים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה