תחושת ייאוש וחוסר אונים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

30/06/2002 | 14:13 | מאת: גל

שלום לך ד"ר נכבד! אני בן 20, משרת בצה"ל. אני כבר זמן רב סובל מקשיים חברתיים. לאחרונה נפרדתי ממטפל אישי במסגרת הצבאית-לפני שלושה חודשים,[סיוםהטיפול לא היה תלוי בי וככל שזה היה תלוי בי היה אמור להימשך עד תום השירות-אך המטפל היה חייב לעבור לתפקיד אחר] האחרון פנה בשמי, למרכז לבריאות הנפש באיזור מגוריי שנאות לקבלי חרף היותי חייל. ביצעתי אינטייק והוחלט שאטופל באופן קבוצתי. המצב הוא כזה, הקבוצה נפגשת אחת לשבוע במפגש של 60 דקות בדיוק ומונה כתשעה משתתפים, הועלתה מס' פעמים הצעה להאריך את משך המפגשים אך נענינו בשלילה, וזאת בנוסף לכך שהקבוצה עובדת רק כשבעה חודשים. המצב שבו אני מטופל במסגרת אזרחית באופן קבוצתי , לאחר פרידה שלא הייתה בזמן הנכון ,לאחר היכרות ממושכת, אני חש עצבות,עצבנות ובעיקר חוסר אונים וייאוש כי הנה עברה עוד שנה ושום דבר לא השתנה וכנראה שלא עומד להשתנות כי הקבוצה לא נותנת את המענה הדרוש שייתןחמצן לעוד שבוע של התמודדות בניגוד לטיפול האישי-פרטני. בנוסף לכך מפגשים שאני מחסיר אני צריך "להשלים" לבד בעוד ובמגרת הפרטנית המטפל ומטופל נעצרו באותה נקודה עד שיתפנו לפגישה הבאה. אך יחד עם זאת אני מודע לתרומה ולתועלת של טיפול קבוצתי , אך עולה שאלה , האםזה לא מוקדם? כי לדעתי אין לי עוד את הכלים להתמודדות ללא הקבוצה/מטפל כך שהקבוצה תוכל לשמש כקפיצת מדרגה. בנוסף לכך, פעילות הקבוצה קצרה ולא נראה לי שבזמן קצר כ"כ יקרה משהו אם בכלל, בינתיים אני הולך אחורה... במסגרת הצבאית, המצב רע, אין פסיכולוגים פנויים ביחידה בטענה שיש רק פסיכולוגית אחת,[במקום שניים] היא "עמוסה", אך סדר יומה קצר יותר מכל איש סגל אחר, אפילו לעומת הרופא במרפאה, ולא עובדת ע"פ שעות העבודה המקובלות ע"י מפקדיה. ויותר מכך, המטפל הקודם פטר את הצבא מאחריותו על טיפול פסיכותרפי ארוך טווח לחיילים בשירות חובה וקבע כי חובתו היא לענות על צרכים הסתגלותיים בלבד. דבר שנגד את השירות שנתן לי ולחיילים נוספים ,אני מרגיש שכאילו עשו לי טובה. ואם כך, אכן הדבר, מדוע צריך שני פסיכולוגים, בזמן שהפסיכולוגית הנותרת לא נותנת זמןשיחה לSOS שלי למרות שהתבקשה לכך, ממשיכה לטפל בטיפול פסיכותרפי ארוך טווח, וטוענת כי היא מאד עמוסה שאף אין לה חצי דקה להסביר לשירות האזרחי על הליך ביוקרטי שהצבא דורש. מיואש, מבולבל, ואין אמוןבאף אדם בכלל ובפרט באלו המייצגים את עצמם כאנשי בריאות הנפש. מקווה לתשובתך, גל

שלום רב, אני משוכנע שטוב יהיה אם במקום שאענה, תפנה את המסר ששלחת אלי לפורום פסיכולוגיה קלינית, או פורום פסיכוטראפיה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה