ליוסי אברהם,ןלמעוניינים..

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/04/2002 | 15:14 | מאת: גלית

הייייי מה שלומך?? אולי אתה זוכר אותי גלית?!??מוכר? הייתי מתכתבת איתך לפני הגיוס, לפני כ 4 חודשיים על הפחדיים שלי החברתיים מדחייה של אנשים וכו.. אז ככה התגייסתי ולצעריי הב יש לי צורת התנהגות שאני כועסת אל עצמי וקשה לי לשנותה. היא, אני מפחדת להפתח ולהתקרב לאנשים. אני מפחדת מדחייה.וזה קשה וכואב מה עושים? האם סביר להניח כול החששות והפחדים למשל(מדברים אליי מאחורי הגב שלילי או ,בטח לא אוהבים אותי כי אני לא ממש נחמדה) סביר להניח שזה כול המצוקות והסבל שעברתי בעבר מהחברה...?יש קשה לבעייתי..? עוד דבר יש תמיד בכול חברה תאנשים שהם ממש בולטים, נוצצצים... אליהם אני נורא נורא נוא מפחדת לגשת אפילו בקושי שלום וזה מעצבן אותי. וגם תמיד אני שואפת להגיע ולהתחבר אם אנשים כאלה .למה למה כול זה..? תודה גלית

גלית שלום, ראשית, ברכותי, שלמרות הקשיים והפחדים התגייסת, ואת מתפקדת כמו כולם. וכעת לעניין שאלותייך: לגבי פחד מדחייה - אם אין סיבות ידועות שבגללן האחרים ידחו אותך, ואת חוששת שכך יהיה, אז מדובר בפחד מדחייה. זה כולל ת המצב בו את חוששת לאמר שלום למי שנחשב כ"נוצץ". במצב כזה כדאי להתמקד בנושאי דימוי עצמי ובטחון עצמי. ראי את "פרשיית השבוע" שלי לגבי "העצמה אישית" (בראש העמוד מצד שמאל). אבל, אם את באמת לא נחמדה, ובאמת מציקה, ולכן (כתגובה) לא מזמינים אותך אל "החבר'ה", אז לא מדובר בפחד מדחייה. מדובר בהתנהגות שלך, שאינה מתאימה, ושאת צריכה לשנות אותה מלכתחילה. נתתי כאן שני כיוונים. כל כיוון מתאים לסוג אחר של מצב. מומלץ כי תתיעצי עם המפקדת שלך, או הקב"ן. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

18/04/2002 | 00:43 | מאת: אבי

גלית שלום אני אינני בעל מקצוע בתחום ובוודאי שאינני מתיימר להחליף את תשובותיו של ד"ר יוסי אברהם אבל לדעתי בכל חברה יש אנשים יותר נחמדים ואנשים פחות נחמדים (בעברית תקנית הייתי קורא להם ח...). אם האנשים ה"נוצצים" אצלכם הם נחמדים (ואת זה בטוח תוכלי לראות מההתנהגות שלהם לאחרים) אין לך מה לחשוש ואת יכולה לדבר איתם חופשי. לעומת זאת אם הם כאלו שבונים את ה"מעמד" שלהם על התנשאות, השפלת אחרים וכו' אז חבל לך על הזמן, אל תתקרבי אליהם את סתם תיפגעי ובסופו של דבר זה גם לטובתך לא להתחבר לאנשים כאלו. כמפקד בצבא, אני יכול לקוות ולהניח שאם תפני למפקד/ת הוא/היא תשתדל לעזור ואולי לתת לך נקודת מבט מרעננת על מה שקורה. בהצלחה.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה