30שנות זוגיות ומהפך בקורונה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

06/05/2020 | 10:42 | מאת: מישהי

שלום רב אני בת 49 נשואה 30 שנה עם ילדים גדולים אני ובעלי עובדים מאוד קשה ביום יום תמיד היו לנו חיכוכים מריבות שנים שאני הולכת לטיפול בגלל חוסר חשק מיני דכאון וכלום לא עזר והנה באה הקורונה שעם כל הצער עשתה לי טוב הוא היה בבידוד ואני לא עבדתי פתאום לקח על עצמו לסדר דברים שרדפתי אחריו חודשים ואפילו שנים הוא הכיל אותי וזה נורא גרם לי להתקרב אליו פתאום יש מערכת יחסים שונה הוא עובד אני בבית בלי לחץ של ניקיון עבודה בית כביסות אוכל טיפולים נפשיים להורדת הלחץ הזה גרם לי להתקרב אליו ממש כל מה שלא הצליחו לעשות המטפלים במשך שנים הקורונה הצליחה לסדר אנחנו ממש מאוהבים ואני שוקלת אולי לא לחזור לעבודה וחוששת שאם אחזור לעבודה הכל יחזור לקדמותו הוא לא רוצה שאפסיק לעבוד אבל ממש טוב לי מה אני אמורה לעשות???? לוותר על כל הטוב שבמשך 30 שנה חיכיתי לו או לוותר על העבודה??? אשמח לעזרה יום טוב

החיים מורכבים מהרבה תת-מערכות, ותזוזת כל חלק, כמו במובייל שתלוי על הקיר או מעל מיטת תינוק, גורמת לתזוזת המערכת כולה. כדאי לשקול 1. האם הירידה בהכנסה המשפחתית עקב הפסקת תעסוקה לא תעיק ותתריד, 2. האם המרקם החברתי שנוצר תוך תהליך העבודה לא יחסר לך, ו 3. האם תחושת הערך העצמי לא תיפגע אם עיסוקייך יהיו ענייני הבית והמשפחה בלבד. כדי ששניכם, שכעת בהרמוניה, תתבוננו על מה שיצר את הלחץ המתמיד שבו נמצאת שנים רבותף האם זו הצטברות של יותר מדי מטלות? כי אז אכן כדאי להסיר משהו מסדר היום. או שזו הצטברות תחושת אכזבה על העדר שיתוף עם בן הזוג? כי אז ההערכות החדשה היא מחויבות להמשך השיתוף שיכולתם ליצור בחודשיים שחלפו. כל טוב, ד"ר יוסי אבהרם

22/06/2020 | 09:08 | מאת: מישהי

היי תודה על התשובה המעניינת עבר מעל לחודש חזרתי לעבודה ואכן מה שחשבתי קרה ביום אחד התהפכה הקערה על פיה אני לא שוכבת עם בעלי אני עייפה מאוד משהו ששכחתי לציין יש לי פיברומיאלגיה שרק מחמירה עם השנים פתאום חזרו הכאבים אני עצובה חסרת סובלנות פתאום שוב אורחים בשישי בערב אני מרגישה שאין לי סובלנות לא לראות אף אחד לא לשמוע אף אחד לא לעסוק בהתנדבות שלי שהייתה נותנת לי הרבה סיפוקאז החלטתי להוריד משרה אבל אישרו לי רק 80אחוז אני ממש מתוסכלת מהעיניין למה השינוי הזה לעזאזל??? אשמח לייעוץ

נראה לי שללא שרצית, התרחש במשפחתכם ניסוי של "לפני X ו אחרי X", כאשר ה X הוא שיגרת חיים ללא תעסוקה שלך. סביר לכן להניח שחייך יהיו משופרים, אם תוכלי לוותר על התעסוקה, או להחליף אותה במשהו אחר שאינו יוצר לחץ, תעסוקה מלחיצה הנה גורם ידוע לתוצאות גופניות ונפשיות שליליות. עייני ערך "שחיקה תעסוקתית". יתכן שתוכלי לקבל תנאי פרישה מוקדמת, ואפילו נכות, אם תסמיני ה פיברומיאלגיה יתועדו ויוגשו כהצדקה. יש מקצועות ותעסוקות שמזוהות כמייצרות את התסמונת. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

הי אכן יש כאן התלבטות מההותית.. אך עדים אין ניגודים אולי תוכלי לבדוק את המצב שבו תמשיכי לעבוד חלקית ולו רק בחלק מהתקופה והחזרה ההדרגתית תיתן לך אפשרות לתחזק את ההשג, יש חשיבות בהתקדמות איטית, ולהשיג הסכמה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה