הפסקה בקשר וסיכוי לחזרה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

10/06/2019 | 14:34 | מאת: יונתן

שלום רב, אני וחברתי בגילאי ה-30. יצאנו ביחד כ-5 חודשים ולפני כחודש יצאנו להפסקה/פרידה שהתארכה ועדיין בתוקף. אנחנו מסתמסים כל כשבועיים במהלך הפרידה. חשוב לומר שבתחילת הקשר (3-4 חודשים ראשונים), החברה היתה מאוהבת בי בטירוף - חיבוקים, הודעות, פחד שאעזוב וכו ... בערך באמצע הקשר התחיל סמסטר מטורף באוניברסיטה והיא נאלצה לעבוד כל יום עד אמצע הלילה ואפילו סופי שבוע. התגמשנו והתאמנו את עצמנו מבחינת בילויים - היא קיבלה את הזמן שהייתה צריכה. הבעייה היא שהמצב הזה התיש אותה לחלוטין - עייפות, חוסר אנרגיה וכו.... היא התרחקה. אני הרגשתי וזה גרר שיחות קצת "כבדות" להבנת הבעייה בחודש האחרון לפני ההפסקה/פרידה. לזה יש להוסיף גם רגשי נחיתות שהיו לה בקשר למרות שתמיד ניסיתי לתמוך ולחזק. החלטנו שבסוף הסמסטר (עוד 3 שבועות) הדברים קצת ירגעו ואז היא תחשוב על דברים לעומק (היא יודעת שאני בן זוג ממש שווה שעוד לא היה לה אבל עוצמת האהבה שלה אליי ירדה והיא מאוד מבולבלת בגלל כל מה שציינתי). אשמח מאוד לקבל עצות לצעדים הבאים ולשמוע את דעתך לגבי הסיכוי שההפסקה תיגמר בצורה חיובית ונחזור להיות ביחד. אני ממש ממש אוהב אותה - היא אהבת חיי.

אני מתרשם שהקשר שהיה או עדיין הווה אינו מה שמאפיין בני 30, אלא 15 ומשהו... התאור שלך רווי ב 'כן' ו 'לא' שבאים והולכים, כדברי ימי עם גילאי ה 16, לא ציינת דבר על יחסי מין, וזה מוסיף לתהייה שלי. אם אכן קלעתי נכון, ואתם עם מעט נסיון במערכות יחסים, מוטב להעזר בליווי של איש/ת מקצוע מאשר ללקט עיצה כזו או אחרת. אם לא קלעתי נכון, וזה אחד ממערכות היחסים שאינו צולח, סביר כי כדאי להפסיק למסמס כחצי שנה, ואז לראות מה קורה לרגשות שלכם. לפעמים הנתק האמיתי מייצר את הפרספקטיבה הראוייה להערכה מחודשת. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה