החלפת מפרק ירך, שיקום והגבלות תנועה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

03/11/2015 | 11:14 | מאת: מיש שהו

שלום. אבי נפגע בתאונה, ושבר את צוואר הירך. הרופאים ביצעו הלחפת מפרק. (עוד לא היה יעוץ שלאחר הטיפול). בחיפוש באינטרנט מצאתי שכתוב שאחרי ביצוע ניתוח כזה,יש הגבלות תנועה: אסור להצמיד רגליים, יש לישון עם כרית בין הרגליים, אסור להצליב רגליים, אסור לכופף את הרגל כך שנוצרת זווית שפחותה מ 70 מעלות, אסור לסובב את הרגל, וכדומה. רציתי להבין אם הגבלות התנועה הן רק לתקופת השיקום, או שהגבלות אלו הן הגבלות תמידיות, לצמיתות. תודה

שלום רב. מציעה לך להפנות שאלה זו לפורום שמנוהל ע"י מומחה באורטופדיה או פיזיוטרפיה. ככל שידוע לי, ההגבלות הן לתקופה ולא לצמיתות. חשוב - במידה והשבר התרחש כתוצאה מחבלה קלה יחסית, כגון נפילה מגובה עמידה - לפנות לבירור וטיפול באוסטאופורוזיס שככל הנראה קיים כבסיס לשבר. רפואה שלמה

04/11/2015 | 14:33 | מאת: מיש שהו

שלום רב. מציעה לך להפנות שאלה זו לפורום שמנוהל ע"י מומחה באורטופדיה או פיזיוטרפיה. ככל שידוע לי, ההגבלות הן לתקופה ולא לצמיתות. חשוב - במידה והשבר התרחש כתוצאה מחבלה קלה יחסית, כגון נפילה מגובה עמידה - לפנות לבירור וטיפול באוסטאופורוזיס שככל הנראה קיים כבסיס לשבר. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך