אוסטופורוזיס .......

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

22/12/2010 | 13:36 | מאת: סיוון לוי

שלום רב, אני בחורה בת 27 עם אוסטופוניה או אוסטופורוזיס ...כל רופא אומר לי משהו אחר למרות שאני יודעת שייש הבדל בין שני המושגים אשמח מאוד לרשום כאן את הנתונים שבידיי ועל סמן נתונים אלה אם תוכלו לומר לי מה יש לי ועד כמה הבעיה חמורה ... אופכן הנתונים הם : " צפיפות עצם ב 2004 - HOLOGIC - ע"ש 1.8 - (0.845) , ירך שמאל 2- , (0.627) , בדיקה חוזרת ב - HOLOGIC - יוני 2009 - ע"ש 1.6- (0.871) , ירך שמאל 1.9 - (0.639) ". "צילום ע"ש - קיפוסקולויוזיס מתונה, מבנה חוליות שמור (2006 ) . " אשמח לתשובה ..... אני מאוד לחוצה כי אני מרגישה שנמכתי ...אולי אני מדמיינת ....בכל אופן אשצח לתגובה שיהיה יום טוב לכולם ! סיוון,

שלום סיוון. מדוע נעשתה הבדיקה - בגילך לא נהוג לעקוב אחרי צפיפות עצם? התוצאות מצביעות על צפיפות עצם נמוכה יחסית , בתחום האוסטאופני. הינך צעירה ואם הבריאות הכללית שלך תקינה, ניתן להביא לשיפור מה ע"י תזונה מועשרת בסידן, המנעות מעישון, פעילות גופנית והעשרת מאגרי ויטמין די - קיימת בדיקת מעבדה להערכתם. כל זאת בהנחיה של רופא מומחה בתחום. בברכה

25/12/2010 | 23:53 | מאת: סיוון

אני חולה מגיל 14 במחלת מעי דלקתי וטופלתי המון שנים בסרואידים ובאימורן לשם כך עקבתי אחרי מסת העצם . הבנתי שניתן לשפר את מסת העצם עד גיל 30 ? האם הדבר נכון ? או שאולי אין טעם מפני שאני לא כל כך בריאה ? אשמח לתשובה תודה רבה לך

מנהל פורום שברי צוואר הירך