אולטרסאונד צוואר מעקב שנתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

07/07/2019 | 01:28 | מאת: חזי

שלום רב, אמא שלי שנתיים לאחר ניתוח כריתת בלוטת התריס עקב סרטן שהיה. עברה אולטרסאונד לפני כשבוע. הממצאים: בלוטת התריס נכרתה. ללא שארית רקמה וממצאים פתולוגיים במיטתה. בלוטת הפרוטיס ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומרקם תקינים. נוכחות קשרי לימפה: משני הצדדים תת לסתיים. מידות: עד 20 מ"מ בציר האורך מימין ועד 14 מ"מ בציר האורך משמאל. צורה:קישורית. ליבה שומנית: כן. וואסקולרי במרכז. מה זה אומר? האם הבדיקה תקינה?

צריך לברר את טיב הבלוטות ולשלול את היותן גרורות ע"י ביופסית מחט (FNA) פרופ מ קראוס

07/07/2019 | 15:30 | מאת: חזי

הסרטן היה בזמנו פפילרי הייתה נודולה אחת שהוצאה במלואה ואימי לא קיבלה טיפול יוד מאחר ואמרו שזה זה היה ולא משהו אחר. למרות זאת יכול להיות שהיה עוד משהו?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית