לאחר ניתוח בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

06/10/2018 | 22:50 | מאת: Karma

1. כמה זמן לאחר ניתוח צווארי בבלוטת התריס מומלץ להתחיל לטפל בחתך ? הכוונה מבחינה אסטטית כדי שלא תהיה צלקת (משחה, ג׳ל וכו׳) 2. כמה זמן לאחר הניתוח אפשר לחזור לפעילות גופנית ? (ריצה 10 קמ) 3. אני לא חשה בכאבים היסטריים אך עדיין מרגישה עייפה האם אפשר או כדאי לחזור לעבודה משרדית פחות משבוע לאחר הניתוח? 4. כמה זמן לאחר הניתוח צריך לעשות בדיקות דם ? והאם צריך גם אולטרסאונד ? ואם כן אז מתי? תודה מראש בבקשה ענו לי בזריזות קצת בלחץ שוב תודה

1. ממליץ לא לטפל בחתך ע"י משחות אלא לתת לו להבריאללא כל טיפול נוסף 2.שבועיים לאחר הניתוח אפשר לחזור לפעילות גופנית 3.אפשר לחזור לעבודה משרדית שבוע לאחר הניתוח 4.אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס יש להתחיל מיד בטיפול בתחליף הורמון תירואיד(אלטרוקסין) ולבדוק אחרי חודש את תפקודי בלוטת התריס (בעיקר TSH), בדיקת אולטרסאונד ותירוגלובולין אחרי שנה

07/10/2018 | 08:39 | מאת: Karma

תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית