בוכה כל הזמן דחוף !!!

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

09/11/2010 | 17:58 | מאת: ורד

בתי אחרי ניתוח קיסרי חירום שבוצע בהרדמה מלאה היום היתה ברית של הולד והיא לא מפסיקה לבכות מאוד חרדה והיא לא יודעת בדיוק להסביר מה עושים????????

שלום רב, תחושות של עצב ובכי נפוצות מאוד בשבועיים הראשונים לאחר הלידה הם נקראות "תוגת האמהות". לעיתים מלוות אותן גם רגשות אשמה, חרדות, קושי להתחבר לתינוק ואפילו תחושת דחייה כלפיו, עצבנות, חוסר תאבון וקשיי שינה. ברוב המקרים תחושות אלו חולפות בתוך מספר ימים. בזמן זה חשוב לתמוך בבתך רגשית, לחזק אותה שזה נורמלי לחוש כך לאחר הלידה ושתחושות אלו יחלפו בתוך מספר ימים. המצב נגרם כתוצאה משילוב של שינויים הורמונליים וגופניים, יחד עם מצב חדש ומלחיץ. בתקופה זו חשוב גם להיות עמה ולעזור לה במטלות הבית ובטיפול בתינוק. אם מצב זה ממשיך מעבר לשבועיים הראשונים, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. תוכלי לקרוא עוד על תוגת האמהות וכן על זיהוי וטיפול בדיכאון אחרי לידה במאמר הבא: http://www.drsharon.co.il/121457 /טיפול-בין-אישי-בדיכאון-אחרי-לידה-1 בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

10/11/2010 | 15:53 | מאת: ורד

אין לי דיי במילים אלה בכדי להודות לך על תגובתך המהירה אשר השקיטה את הלב. אכן פרצי הבכי היו ממושכים ובתדירות גבוהה אבל היום יום חדש היא שונה לחלוטין רגועה הרבה יותר ומעודדת. תודה

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה