דיכאון לאחר לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

09/04/2012 | 18:34 | מאת: הדר

שלום ילדתי לפני חודש את בני הבכור, שבא בטיפול של הפרייה. מאז הלידה אני כל הזמן מרגישה שאני רוצה לבכות, אין לי תאבון, ועייפה כל היום. אין לי גם ניסיון בטיפול בתינוק ולשים לו גופיה או לחתל אותו, מאוד קשה לי, ולוקח לי הרבה זמן. בעלי כל הזמן כועס עליי שאני לא יודעת דברים פשוטים, כמו להוריד עגלה, או להלביש גופייה. אני מרגישה שכל הזמן בעלי כועס עליי, ומעליב אותי, דבר שלא היה כך לפני התינוק, ונורא קשה לי עם זה, כי זה לא היה לפני התינוק. אני מרגישה שנהרסו לי החיים, שאני רוצה לפעמים שמישהו אחר יטפל בתינוק ולא אני, כי אני מרגישה שאני אמא גרועה, שלא מסוגלת אפילו להלביש את הילד שלה. מה אפשר לעשות? אף אחד לא מבין אותי

שלום רב, הסימפטומים שאת מתארת - בכי, חוסר תאבון, עייפות, ערך עצמי נמוך יחס ליכולות האימהיות, רגשות אשמה, קושי בתפקוד - עלולים להצביע על דיכאון. קודם כל כדאי לפנות לייעוץ מקצועי של פסיכולוג שמתמחה בדיכאון או של פסכיאטר. במידה ומדובר בדיכאון ישנם טיפולים יעילים שיעזרו לך בתוך זמן קצר לחזור למי שהיית לפני כן. כאשר הדיכאון יחלוף תראי כיצד את מתפקדת טוב יותר ומהר יותר עם התינוק וכיצד כל הסמפטומים שתיארת משתפרים. כדאי שתבקשי בנתיים עזרה בטיפול בתינוק מבני משפחה. את יכולה לנסות גם לפנות לארגון ניצה, הם מספקים מתיכה לנשים הסובלות מדיכאון אחרי לידה - 03-5701363 02-5332810. במידה ותחליטי לפנות לטיפול פסיכולוגי, ייתכן ותהיה אפשרות לצרף את בעלך לכמה פגישות על מנת לעזור לתקשורת ביניכם. ייתכן ששיפור בתקשורת ופחות ביקורת מצידו יביא גם לשיפור בדיכאון. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית 03-5405503

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה