פחד ומחשבות מוזרות

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

27/03/2012 | 20:37 | מאת: גלית

אני ילדתי לפני כיותר מחודש ימים לאחר שמונה שנים של נישואים, ההריון שלי היה טבעי וללא הפריה. מהלך הלידה שלי היה קשה במיוחד, כך שזה היה בניתוח וקבלת זריקה . אני היום אחרי יותר מחודש ימים אחרי שילדתי תינוק בריא וחמוד. לעיתים קרובות אני מתחילה לחזור לאותם רגעי אימה ורגעים קשים שהיו לי בלידה, ובמהלך הלידה. אני מתחילה לבכות ולשחזר דברים מוזרים של מוות וכול מני דברים אחרים. מה עליי לעשות? אני בדיכאון ולא מצליחה להנות מאף דבר..מה ניתן לעשות בבעיה שלי?תודה

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הלידה הקשה. ייתכן שאת סובלת מהפרעה פוסט טראומטית, כדאי לפנות לייעוץ ולטיפול פסיכולוגי. ישנם כמה אפשרויות טובות לטיפול כולל טיפול קוגניטיבי התנהגותי, PE או EMDR). הטיפול כולל לרוב שחזור של הטראומה בצורה מבוקרת והדרגתית כולל כל המחשבות, רגשות ותחושות גופניות שעלו בכל שלב של הטראומה וחשיפה הדרגתית למראות, פעילויות, מחשבות מהן את נמנעת. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית www.drsharon.co.il

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה