דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

28/02/2012 | 21:24 | מאת: עצובה ובודדה

שלום לכולן. קודם כל, הוקל לי לגלות שאני לא היחידה במצב הזה. אני בת 30, נשואה לבעל שמאוד מרוצה מההריון... כן, בניגוד אלי. אני סובלת: פיזית ונפשית. יותר נפשית. אני מרגישה מאוד מאוד מאוד עצובה ובודדה. אני לא מצליחה לבכות - ואני מרגישה שאני נושאת את כל עצבות העולם על בית החזה שלי. כל יום הוא פשוט סיוט. אני מרגישה שאני בכלא של עצבות. אני בטיפול פסיכולוגי ובמעקב אצל פסיכיאטר ואני מרגישה ששום דבר לא עוזר. לא משנה מה אני עושה או מנסה לעשות כדי להרגיש יותר טוב - שום דבר לא עוזר. כלום.אני לא מצליחה להנות משום דבר שבעבר גרם לי הנאה. פשוט שום דבר. החברים הטובים שלי לא מבינים אותי... אני מקבלת את אותו המסר כל הזמן. אין לגטימציה לעצבות שלי! אני בהריון! זה אושר... זה ברכה והמתנה הענקית שתהיה בסוף ההריון.... אני מצטערת, אני באמת מלאת צער אבל אני לא מתחברת להריון הזה. אני לא בטוחה שאני רוצה להיות אמא. אני פוחדת להיות אמא. אני פוחדת מהלידה. נכון לעכשיו סובלת מצרבות, בחילות, הקאות, נדודי שינה... עוד על החברים שלי: (כי זה מה שהכי חסר לי עכשיו: בני אדם, חברים, חברות... אנשים שיבינו ויתמכו: אין קבוצת תמיכה לנשים בהריון בדיכאון?????) יש לי רק 2 חברים טובים (אני מעדיפה איכות על כמות) אחת גרה רחוק ממני והחבר השני נשוי והם מנסים להכנס להריון (לדבר איתו על ההריון זה פשוט לזרות מלח על הפצעים הפתוחים והמדממים שלו). אני מרגישה כל כך לבד!!! כל כך לבד שהתחלתי לחפש פורומים, לחפש אנשים... נשים... נשים בהריון שלא נראות כאילו הן מעופפות על צמר גפן מתוק וורוד... נשים בהריון עצובות... אני תוהה האם יש קבוצות תמיכה בארץ? האם יש באיזור שבו אני גרה... אני מרגישה שאני חייבת לפגוש אנשים, שאני רוצה לפגוש נשים שלא ישפטו אותי, שיבינו אותי... שאני אוכל להגיד בקול "אני לא חושבת שאני אשרוד את ההריון הזה!" אני באמת לא יודעת איך אני שורדת אותו. אני חושבת על הפלה, אני חושבת על התאבדות... אני מיואשת, מותשת מעצמי ובעיקר בודדה. יש קבוצות תמיכה בארץ? יש קבוצות לעזרה עצמית? אם כן, איפה? עד כמה זה נפוץ דיכאון בהריון? איך מתמודדים עם זה? האם אצל כולן כל יום מרגיש כמו חודש או שנה.... אני מרגישה כלואה ומבודדת ועצובה מאוד מאוד!

12/03/2012 | 20:27 | מאת: ל

אני כל כך מזדהה איתך, וכל כך הייתי רוצה ליצור איתך קשר... [email protected]

שלום רב, אני מתנצלת על העיקוב בתשובה, משום מה פיספסתי את ההודעה הזו. לצערי אין קבוצות לדיכאון בהריון, בכלל הרבה נשים שסובלות מדיכאון לא פונות לטיפול קבוצתי לא לטיפול פרטני. את יכטלה לנסות במרפאת חווה בתל השומר או בבריאות הנפש לאשה באיכילוב. יש להם גם קבוצות וגם טיפול פרטני אבל אני לא בטוחה שיש קבוצת בהריון. בכל מקרה כדאי מאוד לפנות לטיפול. אם את מעונינת בטיפול פרטי, תוכלי לפנות אלי במייל. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל, פסיכולוגית קלינית. [email protected] www.drsharon.co.il

28/03/2012 | 14:35 | מאת: עדי

שמי עדי, אימא לשתי בנות ובהריון שלישי. עברתי שתי דכאונות לידה, אבל בלי כל קשר, אני לא טיפוס ששופט אף אחד, אני ראיתי לא אחת את הצד הפחות ורוד של כל תהליך ההריון וההתמודדות שאחרי הלידה... אשמח להמתיק ולו במעט את הבדידות, ביתי פתוח וגם ליבי! 0524090404

07/05/2012 | 13:37 | מאת: מבינה לגמרי...

שלום לך, אני ממש אשמח אם תצרי איתי קשר, נראי לי שיש לנו על מה לדבר, חשוב מאוד שתהיה איתך מישהי שיודעת בדיוק על מה את מדברת ותוכלי לשתף (עברתי דבר או שניים)

07/05/2012 | 13:40 | מאת: מבינה לגמרי

[email protected]

03/10/2012 | 14:44 | מאת: הילה

26/10/2012 | 07:29 | מאת: הריונית טריה

אני כל כך צריכה מישהי שמרגישה את אותם דברים שאני מרגישה...

21/11/2012 | 20:07 | מאת: רז

אני כבר אמא לנוגה - בת חודשיים וכמה ימים :-) אני לא בדיכאון עכשיו אבל מרגישה אמא טריה בודדה אני מקבלת בימים אלו יותר תמיכה ועזרה מאמא שלי ובעלי ואני גם בטיפול פסיכולוגי ומעקב פסיכיאטרי ובעיקר מתחזקת מהחיוכים הקטנים שנוגה מפזרת לה במשך היום/לילה תודה על ההתעניינות רז

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה